След като вече можем да приготвяме домашни гофрети, не ни остава нищо друго, освен да се научим да си правим сами и карамелена заливка. Оказа се проста (и доста калорична) кулинарна глезотия, която може да разнообрази не само хрупкавите гофрети, но и всякакъв вид палачинки, сладоледи, кремове, млечни напитки или сладкиши.
Продукти
- Жълтъците от 2 яйца
- 300 гр. захар
- 70 гр. масло
Приготвяне
- В купа се разбиват двата жълтъка, 100 грама захар и предварително разтопеното масло.
- Останалата захар се разтопява на котлона в метален съд с една супена лъжица вода. Бърка се до получаване на ароматен карамел със златисто-кафяв цвят.
- С миксер отново се разбива сместа от жълтъците и маслото, като на тънка струйка се изсипва към нея вече готовия карамел.
- Бърка се 1-2 минути, след което сместа е готова за консумация.
6 | 1 |