Драматичната история на две сиамски близначки

Абигейл и Британи са неразделни, но не по собствено желание

Драматичната история на две сиамски близначки

Никой не е очаквал, че две сиамски близначки ще оцелеят повече от няколко дни след раждането. Но Абигейл и Британи Хензел са написали свои правила на медицината, защото са живи и здрави до днес - вече 23 години.

Появяват се на бял свят на 7 март 1990 година в Минесота, САЩ. Лекарите изобщо не предполагат, че момиченцата ще успеят да преживеят нощта.

Те имат две глави, две сърца, два стомаха, три бъбрека, два жлъчни мехура, четири бели дроба, един черен дроб, общ гръден кош, обща кръвоносна система и частично споделена нервна система.

Според статистиката, само една двойка близнаци на всеки 40 000 се ражда свързана физически, а шансът да оцелеят след първата година е минимален. Това обаче са статистическите данни, ала съдбата е била благосклонна към двете американки въпреки научните теории.

Докато растат, Абигейл и Британи имат съвсем нормално детство. Както повечето сестри, вкусовете им се различават напълно, същото твърдят и за характерите си.

Прекарват свободното си време играейки боулинг, волейбол, софтбол. Умеят да плуват и да карат велосипед, а вече 7 години имат шофьорска книжка.

Драматичната история на две сиамски близначки
Родителите им неведнъж са обсъждали възможността да ги разделят, но това означава близначките да спрат да правят всичко онова, което обичат, защото ще бъдат принудени да живеят с по една ръка и един крак. И тъй като става въпрос за изключително тежка операция, съществува и възможността една от тях, а дори и двете да починат по време на интервенцията.

Самите те обаче не желаят да се разделят. Свикнали са цял живот да бъдат заедно и това е единственият начин на живот, който познават. Споделят, че мечтаят да създадат семейства. Ако предприемат подобна стъпка, сериозен ще бъде въпросът със забременяването. Организмът им има всички шансове да износи бебе, но общата репродуктивна система изисква абсолютен синхрон и съгласие в действията им.

Абигейл и Британи са пример, че желанието за живот е по-силно от възможностите, които последният предлага. Те не се стремят да го променят, а го приемат такъв, какъвто им се предоставя - със сериозни трудности, но и щастливи мигове. Които, според тях, превъзхождат всички други.

Ако искате да продължаваме да ви разказваме още вдъхновяващи истории, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

167 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 04.10.2013|10:17
е те как могат да ги разделят след като имат са по една двойка крайници
8
Не е посочен 03.10.2013|11:04
нека да бъдат живи и здрави и да продължават по дъщият начин и за напред, браво на тях, че не са се предали.
7
Не е посочен 03.10.2013|09:24
Много ме трогна тази история.
6
Не е посочен 02.10.2013|20:35
Много са силни. Не е лесно да живееш така. Аз не съм чувала за друг подобен случай.
5
Не е посочен 02.10.2013|16:50
Настръхнах докато четях тази история..
4
Не е посочен 02.10.2013|16:17
Много силни са тези момичета, след като въпреки този удар от съдбата продължават да приемат нещата и да живеят пълноценно.
3
Не е посочен 02.10.2013|15:06
Не са единственият случай, знам, че не бива да се разделят защото има опасност за живота им, но много се мъчат. :(
2
Не е посочен 02.10.2013|14:48
Трогателна история наистина, но..за мен това е трудно за възприемане като нормален наистина ,нормален начин на живот
1
Не е посочен 02.10.2013|12:21
Това е наистина изумителна история.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay