Почти невероятните истории на хора, излезли от кома

Тийнейджърка е проговорила немски, 3-годишно момиченце е пропушило цигари, а 81-годишен дядо се е превърнал в секс маниак

Комата е изключително особено състояние на безсъзнание - "заспалият” не усеща болка, не реагира на светлина, не помръдва и, най-важното, по никакъв начин не може да бъде събуден насила.

Малката Лейла Тоуси е била на 3 годинки, когато е изпаднала в състояние на кома, вследствие на менингитно заболяване. Според лекарите момиченцето е било толкова зле, че те са казали на родителите ѝ да я целунат за сбогом и да не таят надежди.

Противно на очакванията обаче 5 дни след това Лейла е започнала да дава признаци на живот. Постепенно тя е започнала да ходи отново, да търси контакт с родителите си и да изразява отново емоциите си.

Кулминацията настъпва, когато малката произнася първите си думи, откакто е излязла от кома. А именно - припевът на песента Mamma Mia на ABBA.

Хлапето чуло песента, докато родителите му гледали едноименния филм с участието на Мерил Стрийп.

"Не можех да повярвам на ушите си. Тогава разбрах, че тя наистина е добре,” разкрива майката на Лейла пред The Sun.

Почти невероятните истории на хора, излезли от кома
Я Уен е от Китай и когато е била на 3 годинки е развила зависимост към цигари. При това напълно спонтанно, след като се е събудила от 5-дневна кома, причинена от катастрофа.

Първоначално майката на Я Уен я хванала да пуши тайно в тоалетната. След това тя разбрала и че момиченцето често купува цигари на вересия от близкия магазин под предлог, че са за татко ѝ.

Освен тютюнопушене, вследствие на комата Я Уен е развила зависимост и към бирата, която се превърнала в любимата напитка на момиченцето. В опит да отдалечат детето си от вредните навици, родителите взели решение да се преместят в другия край на града, а бащата, дългогодишен пушач, дори отказал цигарите.

Те споделят обаче, че на малката ѝ се допушва всеки път, когато помирише тютюнев дим, и плаче за цигара.

Почти невероятните истории на хора, излезли от кома
Джоан Хопкинс е бдяла неотлъчно в продължение на 41 дни до 22-годишния си син Джоуи, изпаднал в кома след тежка автомобилна катастрофа. Когато той се събудил обаче първите му думи към нея били: "Върви по дяволите”.

В пристъп на радост от факта, че момчето ѝ е добре,  майката на мига се разплакала от щастие. Разбира се, без да се сърди на Джоуи за странната реплика, която била резултат от неадекватното му състояние при събуждането.

Почти невероятните истории на хора, излезли от кома
Всяка майка помни момента, в който бебето ѝ е проплакало за първи път на този свят. Е, може би не съвсем всяка. Валери Лиa e взела трудното решение да изпадне в кома, за да роди бебето си. Това се случило, след като тогава бъдещата майка се разболяла от грип, придружен от усложнения.

Лекарите ѝ съобщили, че единственият вариант бебето да се роди здраво, е Валери да бъде поставена в състояние на изкуствено причинена кома, която излага на много висок риск живота ѝ.

В крайна сметка Валери се съгласява и по тази причина вижда за първи път мъничкия (поради преждевременното раждане бебето се ражда изключително малко - тежи малко над 1 килограм) си син Оливър, когато той е вече на три седмици.

Почти невероятните истории на хора, излезли от кома
През 2008 тогава 23-годишната англичанка Лиз Сайкс изпада в кома, вследствие на недиагностицирана преди това тежка форма на енцефалит. Когато се събудила, младата дама не си спомняла абсолютно нищо, включително и как се ходи.

Лиз обаче не се предава и с подкрепата на годеника си бавно, но сигурно започва да се връща към живота и да си припомня неговия смисъл. Тя прекарва общо 11 месеца в социални центрове в Англия и Щатите, заедно с други пациенти, страдащи от мозъчни увреждания и днес е в отлично състояние.

Почти невероятните истории на хора, излезли от кома
Една любяща майка е поставена пред потресаваща дилема. Всеки път, когато 53-годишната Уенди Ричмънд каже "Обичам те”, тя изпада в кома. Може да ви звучи фантастично, но това явление всъщност има своето съвсем логично обяснение.

Уенди страда от заболяване, наречено нарколепсия, вследствие на което тя внезапно изпада в състояние на сън, когато изразява силни емоции като любов, щастие или пък тъга.

Почти невероятните истории на хора, излезли от кома
Много интересен е случаят с хърватската тийнейджърка Сандра Ралич, която изпаднала в състояние на кома за 24 часа, след което се събудила и проговорила на перфектен немски. За сметка на това 13-годишното момиче не знаело и думичка на родния си език.

Родителите на Сандра споделят, че дъщеря им тъкмо е била започнала да учи немски за първи път, съответно преди да изпадне в кома е имала съвсем бегли познания по езика. Лекарите все още търсят причината за състоянието на момичето.

Почти невероятните истории на хора, излезли от кома
След състояние на кома един 81-годишен дядо пък се превръща отново в тийнейджър. Швейцарецът Фрайл Анджело Де Лука паднал от дърво, докато работел в градината си. Вследствие на това, когато се събудил, той започнал да се държи повече от странно.

Вдовецът се задявал с всички жени около себе си, а кулминацията настъпила, когато синът му разбрал, че 81-годишният мъж е изхарчил 3000 британски паунда за една вечер в публичен дом. В крайна сметка съдът признал Фрайл Анджело Де Лука за болен сексуален маниак и по тази причина го обявил за невменяем.

Ако тази статия ви е била интересна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

115 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
Не е посочен 30.07.2013|12:29
Едва ли някой някога ще има обяснение.
16
Не е посочен 29.07.2013|14:15
невероятни истории!
15
Не е посочен 27.07.2013|12:26
изумителни истории! природата е луда работа :Р
14
Не е посочен 26.07.2013|19:31
Странни и впечатляващи истории.
13
Не е посочен 26.07.2013|15:50
Да и на мен ми звучи по този начин, както с даряването на органи и способността реципиентите са придобиват черти в характера, характерни за донора... Не се изчерпваме само с материята.
12
Не е посочен 26.07.2013|14:36
Наистина са трогателни истории.
11
Не е посочен 26.07.2013|14:25
според мен това означава, че там някъде има нещо. че може би е възможно да са придобили знания в отвъдното или че може да съществува подмяната на души.
10
Не е посочен 26.07.2013|14:05
детето* :) кои дечица ще ражда,те да не са 5,едно си е било. :)
9
Не е посочен 26.07.2013|13:46
Наистина невероятни са тези истории.
8
Не е посочен 26.07.2013|13:26
Не е лесна борбата...тука това момиче Мануела все още не може да се оправи.
7
Не е посочен 26.07.2013|13:20
Много трогателна е историята, която майката приема да изпадне с риск за живота си в такова състояние, за да роди дечицата.
6
Не е посочен 26.07.2013|11:07
Много странни истории, но най-покъртителната е за тригодишното момиченце, което пропило и пропушило, след като излязло от кома.
5
Не е посочен 26.07.2013|10:48
Какви неща се случват само с мозъка на човек, докато е в такова състояние... Това с перфектното владеене на немски направо ме втрещи.
4
Не е посочен 26.07.2013|09:44
наистина са невероятни
3
Не е посочен 26.07.2013|09:43
наистина невероятни истории, за щастие все с щастлив край. Но наистина е странно как толкова се "обърква" и променя човек след комата. изумителни истории.
2
Не е посочен 26.07.2013|09:27
Уау, какви интересни истории! направо не е за вярване! все пак колко и любопитно да е, да се надяваме,че няма да има много случаи на кома, дано хората бъдат здрави :)
1
Не е посочен 25.07.2013|19:44
Много интересни истории.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay