Дяволът носи Прада, но църквата носи Армани

Католическата църква се облича в Армани

Дяволът носи Прада, но църквата носи Армани

Джорджо Армани направи специално одежди за епископ, по случай отварянето на нова църква, на малкия Средиземноморски остров Пантелерия, където дизайнерът обича да почива на върха на една скала.

 

Облечен в митра, Монсеньор Доменико Могаверо, епископът на Мазара дел Вало в Сицилия, показа новите си одежди , по време на благодарствена литургия в двора на новата църква.

 

76-годишния дизайнер - 4-я най-богат мъж в Италия с богатство изчислено на 4.2 милиарда паунда, декорира светло зелената роба с бродирани символи на острова, включително морска звезда, миди и маслинови клонки.

 

Армани има силна връзка с острова, заспал вулкан, който почива между Сицилия и брега на Тунис. Името му означава "Дъщеря на ветровете".

 

Дизайнерът почива там от близо 40 години, а през 2006 година го направиха почетен гражданин.

 

"Не става дума за опит да бъдем модни," каза епископът. "Това бе по-скоро инициатива, която има за цел да включи дизайнер, който обича Пантелерия. Да се възползваме от оригиналността му в служба на вярата и най-вече на Бог.

Ще го видя отново това лято и ще има възможността да му благодаря лично."

 

Това не е първия път, в който католическата църква се свързва с модната индустрия.

 

Бенедикт XVI бе наречен "Prada-Папата", след като бе заклеймен, че чифт червени кожени мокасини, който носи са направени от италианската модна къща.

 

От Ватикана отрекоха слуховете и казаха, че мокасините са произведени от личен обущар в Рим.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 05.05.2011|09:40
"Дяволът носи Прада, но църквата носи Армани." Папата и епископите не са случайни хора и искат одеждите им да са от хубави материи. Интересно, колко ще им струва това удоволствие?
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay