Можете да задавате вашите въпроси за забавяне в речевото развитие към логопед Илиана Кочева

Можете да задавате вашите въпроси за забавяне в речевото развитие към логопед Илиана Кочева

Нормалното речево развитие на детето е много важно. Ако вашето дете има проблеми, от днес 26.04 до 25.05 ще можете да задавате своите въпроси на логопед Илиана Кочева. След месец ще можете да прочетете отговорите й на вашите въпроси.

Задавайте въпросите си на сайта ни в рубриката "Питайте специалиста". Можете да ползвате този линк. 

За забавянето в речевото развитие

Още в първите месеци от раждането на детето отбелязваме всички нови умения, които то придобива – усмивките , задържането и повдигането на главата, обръщането по корем , гукането , пълзенето, лепета, изправянето.

Малко преди и след навършването на една годинка вече очакваме детето да прави своите първи самостоятелни стъпки и да използва първите си смислени думи.

Всички тези способности носят със себе си много положителни емоции. Освен повод за радост , те представляват и ориентир за развитието на детето.

Съществуват множество скали , които могат да ни насочат дали детето е усвоило определени умения за съответната възраст. Въпреки това, трябва да се има предвид, че всяко дете следва своето индивидуално развитие.

При най-малкото притеснение е желателно да се обърнете към личния си педиатър. Той ще ви насочи към специалист, който би могъл подробно да проследи има ли повод за притеснение, както и да Ви предложи възможни дейности, с които да стимулирате съответните процеси. По отношение на развитието на речта , консултацията с логопед може да даде ясна представа за езиково-говорното развитие на детето в конкретната възраст.

За логопед Илиана Кочева:

Можете да задавате вашите въпроси за забавяне в речевото развитие към логопед Илиана Кочева

 

 

Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет "Св. Климент Охридски". Като допълнителни курсове е изкарала "Отражение на психомоторните и очно-моторните нарушения върху изграждането на комуникативните системи” – Логопедичен център "Ромел” и " Биомеханика и терапия на орално-моторни механизми в помощ на говорната артикулация” – ОТП "Детски истории”.

Извършва Езиково-говорна терапия на деца от 3- 12 г. възраст в рамките на ДЦП (детска церебрална парализа), Аутистичен спектър, Даун синдром, специфични езикови и специфични артикулационни нарушения, както и нарушения в орално-моторните механизми, корекция на артикулационните нарушения, забавено езиково и говорно развитие, нарушения на речевата плавност, затруднения при ограмотяването – четене, писане, смятане.

Извършва диагностика и превнция на езика по тест на деца между 3 и 4 години.

Логопед Илиана Кочева очаква вашите въпроси!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay