Елена Арт: "Китайските лакове могат да бъдат вредни за здравето ни"

Елена Арт: "Китайските лакове могат да бъдат вредни за здравето ни"

На гости ни е прекрасната Elena Art, за да си поговорим за тенденции, цветове, маникюри и още! Гледайте!

Следят ли българките новите тенденции?

Все повече! Популярните личности налагат тенденциите, предимно идват от Америка. Но смея да твърдя, че изработката е много по-добра, отколкото там. По-близо сме до руския метод на изработка.

Преди няколко дни навлязоха нюд нюансите. Ще се запази ли тази тенденция?

Да, меките тонове бяха актуални и през миналата година. Тенденцията върви към максимално естествено. Това са полупрозрачните бази. Клинетките ги обожават, защото при тях прозира част от нокътя. Изкуствените неща отпадат - колкото по-естествен си, толкова по-добре. Най-модерно е жената да се чувства добре в кожата си.

В TikTok виждаме гигантски, орлови нокти. Какво мислиш за тази тенденция?

Модата в момента е насочена към късите нокти с квадратна форма. Колкото по-дълъг е нокътят, толкова повече може да се заостри. А тези дълги нокти, за които говорите, не се търсят, това е по-скоро сценичен маникюр. Има жени, на които все пак им отива.

Ти имаш две деца. Как успяваш да изглеждаш толкова добре?

Тайната е, че няма тайна. Човек се оставя на хубавите емоции. Тялото само си знае. Когато сме в баланс със себе си, то се възстановява. Против съм всякакви крайности. Спортът е чудесна опция. Не вярвам в диетите! Трябва да се храним често, а не по веднъж на ден.

Мит ли е, че не трябва да лакираме ноктите си по време на бременност?

По време на бременност няма проблем. Всички мои клиентки са правили ноктите си по време на бременност и не са имали никакви проблеми. По време на раждането лакът е добре да бъде свален, за да наблюдават състоянието на родилката по цвета на ноктите. Но някои апарати хващат и през лака, така че не е задължително.

Кой е цветът на 2023 г.?

Пак си остават меките цветове, но с лека по-смела нотка. Цветът на годината на една от най-известните фирми за бои е малинов руж - нещо като коралово с червен и розов корал. Закачлив е, но не и искрящ. Ще се носят меко зелено, синьо.

Кои са най-абсурдните неща, които си чувала от клиент?

Най-голямо затруднение е да разберем за декорациите, без да са ни показали снимка на това, което искат. В същото време не трябва да се очаква от маникюриста да повтори два пъти едно и също нещо.

Да поговорим за маникюр у дома. Какво да не правим?

Най-голямата грешка, която можем да направим е да препилим нокътя и го изтъним твърде много. Това може да стане и с ръчна, и с електрическа пила. Не трябва да да докосваме нокътя с нея, а само гела или гел лака. Препилената нокътна плочка боли, изтънява се, лакът не се задържа дълго време. Също така не трябва да белим лака си, колкото и да е изкушаващо.

Друга грешка е да се използват нискокачествени продукти с вредни съставки и да цапаме кожичките си с тях. Е днешно време страшно много жени получават алергии, дои не само от лаковете. Много лакове от Китай имат прекалено завишени количества на вредни съставки, които са опасни за здравето ни.

Мит ли е мазната плочка?

Да, има такова нещо. Но затова си има продукти, които дехидратират и одготвят пличката. Всички производители дават 2-3 седмици гаранция за издръжливост на лака. Но, моля ви, не чакайте 3 месеца, за да смените маникюра си, защото това води до последствия.

Има ли място обикновения лак в днешно време?

Вече не. Търси се изключително рядко от жени, които го предпочитат по сви причин. Но ни е трудно да поддържаме разнообразие в салона, точно заради слабото търсене. Не мога да кажа, че гел лакът е по-безвреден, но пък обикновения е на ацетонова база и пресушава плочката твърде много.

Вслушват ли се клиентките в мнението ти или си искат къси и остри?

Това е забранено за мен, тъй като не изглежда никак добре, хаха. Но пък често ми казват "Напарви ми, каквото решиш”. Това може да затрудни маникюриста. Хубаво е да имате идея горе долу какво искате.

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay