10 неудобни секс въпроси и техните отговори

Къде се намира G - точката ми?

10 неудобни секс въпроси и техните отговори

Често пъти дори произнасянето на думата "секс" стряска хората. Откритите разговори по тънката част са рядкост. Време е да се отървем от притеснението и да обогатим сексуалната си култура. Ето какво казват сексолозите за едни от най-често срещаните интимни въпроси:

 

1. Защо гърдите ми не са еднакви?

Освен ако не сте се подложили на пластична операция, естествените гърди нямат идеална форма. Това е така защото гръдната тъкан и мазнини са разпределени неравномерно.

 

При някои жени тази разлика е по-силно изразена, което е поправимо след хирургическа намеса. Ако чувствате разликата фрапираща или това по някакъв начин влияе негативно на сексуалния ви живот, потърсете помощта на платичен фирург.

 

Ако едната от гърдите внезапно надрастне другата, това може да е в резултат на инфекция или тумор. В такъв случай незабавно потърсете медицинска помощ.  

 

2. Нормално ли е да изпускам газове по време на оргазъм?

Когато си на върха на удоволствието гениталните ти мускули, включително и тези около сфинктера, се отпускат. Затова не е изненадващо, ако изпуснем газове.

Дори преди орагзъм е възможно това да се случи, защото пенисът се търка в ануса през вагиналната стена.

Ако редовно изпускате газове по време на оргазъм и го намирате за неловко съществува лекарство, съдържащо семитикон, което може да ви помогне. Приема се преди секс по лекарско предписание.

 

3. Ако сънувам, че правя секс с друга жена, това прави ли ме обратна или бисексуална?

Не е задължително. Може да означава, че сте привлечени от жени (или някоя конкретна жена) или пък ви липсва близкото общуване с приятелка.

Понякога образът на жената в сънищата ни символизира внмание и грижа, любов и близост. Ако сте във връзка, от която не получавате достатъчно внимание, такъв сън означава, че се нуждаете от повече ласки от страна на половинакта sи, поясняват сексолозите.


Помнете: един еротичен сън не определя сексуалната ви идентичност.

Дори да се чувствате сексуално привлечени от друга жена, не му придавайте прекалено голямо значение. Нормално е да се случва от време на време.


4. Физическите упражнения подобряват ли сексуалния ми живот?

Абсолютно. Една редовна серия кардио упражнения увеличава издръжливостта на тялото. Разтегателните упражнения помагат за изграждане на мускулите и подобряват еластичността, което е от полза, когато сменяте позициите.

 

Най-добрите упражнения за по-добър секс са „упражненията на Кегел“. Това е силово упражнение за мускулите, придържащи вагината, ануса, матката и пикочния канал.
Колкото по-силни са тези мускули, толкова по-наситени ще са оргазмите ви, обясняват специалисти.

За да намерите мястото на тези мускули се опитайте да спрете потока на урината. Задръжте за 5 секунди после продължете. От 50 до 150 притискания на ден са нужни за добрата форма на мускулите. Имайте предвид, че редовното правене на упражненията на Кегел може да доведе до проблеми с пикочния мехур и инфекции.


5. Виртуалният секс приема ли се за изневяра?

Мнозина не намират нищо нередно в пикантните имейли. В крайна сметка разменят се само мисли и фантазии, а не телесни течности.

 

Все пак замислете се реално: бихте ли искали партьорът ви да прочете тези мисли и дали това няма да го нарани или вбеси. Ако половинаката ви се чувства неудобно от поведението ви, вероятно сте се отчуждили.


Опитайте се да разберете какво не достига във връзката ви и защо прибягвате до интернет пространството. Може би сте отегчени от сексуалния ви живот? Може би съпругът ви гледа на вас като на майката на децата му докато вие все още се чувствате като секси котенце? Или пък бихте желали да опитате нещо по-рисковано в спалнята?


Вместо да включвате компютъра проведете открит разговор с партньора си. Така или иначе виртуалната реалност е нищо в сравнение с докосването на любимия.

6. Вагината ми ще стане ли прекалено голяма след като родя?

Нормално е да очаквате промени във вагината си след раждане. След като родите входът на вагината ви е с от 1 до 4 сантиметра по-широк от преди, твърдят експерти.

Дали вагината ви ще се възстанови до предродилното и състояние зависи от няколко фактора- големината на бебето, продължителността на напъните и състоянието на шевовете, ако са направени такива. Упражненията Кегел значително подобряват състоянието на вагиналните мускули. Придържайте се към тях.


Ако след няколко раждания чувствате вагината си прекалено голяма като вариант остава вагиналната реконструкция (вагинопластика).

7. Никога не съм изпитвала оргазъм. Какво не ми е наред?
Няма нищо нередно във вас. Нормално е да се разстроиш, ако партьорът ти каже, че последната му приятелка е стигала върха и щом ти не можеш значи нещо не ти е наред.

Ако предположим, че не го зарежеш, защото е задник, съвсем спокойно можеш да му кажеш, че 70 % от жените не достигат до оргазъм по време на полов акт без директна клиторна стимулация. Също така може да му намекнеш, че не би отказала помощ от негова страна в тази зона.


"Докосването на клитора по време на секс наистина увеличава шансовете ви за достигане на оргазъм,“ обяснява сексологът Карол Куин.


Ако никога не сте достигали до оргазъм, което се случва при около 10 % от жените - може да помислите да използвате лубрикант. Само не се обезкуражавайте, ако не постигнете незабавни резултати.


8. Къде се намира G-точката ми?

Някои изследователи не вярват в съществуването на G-точката, други стоят твърдо зад идеята, но имат разногласия относно местоположението й. Тези, които вярват, че съществува, твърдят че представлява жлеза, разположена около пикочния канал на пет сантиметра във вагината . Други са на мнение, че е по-далеч в триъгълната зона на стената на пикочния мехур, където се съединяват три нервни окончания.

 

Вероятно е комбинация от двете. Но ако гаджето ви дърпа правилните струни, има ли значение на какъв инструмент свири?

9. Възможно ли е да получа хемороиди от анален секс?

Не и докато сте отпуснати и се наслаждавате. Хемороидите се получават в резултат на свръх натоварване в областта на ануса - да речем, когато се напъвате по голяма нужда.

Ако използвате добър лубрикант и се чуствате удобно по време на проникването няма опасност да получите хемороиди. Някои експерти дори са на мнение, че аналния секс може да предотврати появата им.

 

10. Възможно ли е да променя интимната си миризма, ако ме кара да се чувствам неудобно?
Разбира се, макар че вероятно се притеснявате излишно, твърди Мери Джейн Минкин, гинеколог от университета Йеил. „Повечето жени, които идват при мен с това оплакване са съвсем здрави," допълва тя.

 

От друга страна, силната миризма може да е знак за бактериална инфекция, при което е добре да се консултирате с гинеколога си. Ако няма инфекция, но продължавате да се притеснявате добре е да избягвате пикантни храни.

14 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay