Тиквичките влизат в сезон и идва време за вкусна запеканка. Свежо, зелено и пролетно - идеално за сезона!
Небходими продукти:
2 ч.ч. зехтин
1 голяма глава лук, ситно нарязана
300 г сладък картоф, обелен, едро настърган
2 скилидки чесън, счукани
4 яйца
2 белтъка
40 г (1/4 чаша) обикновено брашно
125 г (1/2 чаша) прясна рикота
250 г тиквички, настъргани, отцедени
2 с.л. нарязан пресен лук
2 с.л. нарязан пресен магданоз
240 г чери домати
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и наредете тавичките. Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие на силен огън. Задушете лука като разбърквате, докато омекне. Разбъркайте сладкия картоф за 3-4 минути. Добавете чесъна и задушете за около минута.
Разбийте яйцата, белтъците и брашното в голяма купа до гладкост. Добавете рикотата и сместа от сладките картофи, тиквичките, лука и магданоза. Овкусете.
Изсипете сместа в подготвената тава. Печете за 25-30 минути или докато се получи златиста коричка. Оставете настрана да се охлади леко.
Междувременно сложете доматите в тава за печене. Напръскайте със зехтин. Печете за 10 минути или докато омекнат. Сервирайте запеканката с домати, поръсени с магданоз.
0 | 0 |