Защо втората любов е много по-хубава от първата

При второто влюбване нещата са много по-красиви

Защо втората любов е много по-хубава от първата

Всички знаем, че първата любов е уникална и никоя следваща не може да се сравнява с нея, и по-добре! Да изпитате любов за пръв път е магически момент, който е много специален. Първата любов носи със себе си много емоции, моменти, които се помнят цял живот. Пеперуди в корема, романтични обръщения, целувки. Неслучайно първата любов е във всички филми и романи. Но когато се впуснеш в нещо непознато, винаги правиш грешки. Първата любов ни дава много ценни уроци, които да използваме по-нататък в живота си. И когато тази първа, пламенна любов приключи идва ред на втората- истинската, много по-красива втора любов. Ето защо тя е по-хубава от първата:

  1. Вече знаете кои сте вие в една връзка

    Много е важно всеки да познава себе си. Когато знаеш кой си, знаеш точно какво можеш да предложиш в тази връзка. Всеки човек е различен. Може да сте много емоционални и отдадени на връзката напълно. Може да сте от по-общителните хора, които винаги имат разни задачи, извън тези отношения. Важното е да сте наясно със себе си, за да може и човека отсреща да ви разбере. След като сте научили уроците си от първата връзка, ще бъдете в състояние да намерите човека, който ви обича точно такива, каквито сте.

  2. Без повече преструвки

    Силно вероятно е да сте се опитвали да бъдете някой, който не сте в първата си връзка. Това може да ви е накарало да загубите себе си, което е доста лошо. Криели сте нуждите и желанията си толкова дълго време. За щастие вече знаете кой сте и можете да бъдете себе си в тази връзка. Не е нужно да опитвате да бъдете някой друг. Във втората любов човекът до вас ви приема точно такива, каквито сте и не иска да ви променя по никакъв повод.

  3. Имате опит

    Опитът е безценен. Той променя гледната точка, създава съвсем различно мислене. С опитът ще разберете кои са наистина ценните неща. Другото важно нещо е, че вече сте били влюбени, знаете какво е чувството и любовта няма да замъглява преценката ви толкова много. В състояние сте да използвате както сърцето, така и разума си, което е много ценно.

  4. Втората любов не е борба

    Не знам как е било при вас, но моята първа любов приличаше на влакче в увеселителен парк на емоции, разбито сърце. В началото ни се струва вълнуващо да се борим за тази любов, но в крайна сметка разбираме, че не си е струвало. Има разлика между това да се бориш да задържиш до себе си човек, който очевидно не е за теб и това да се бориш за връзка, в която виждаш бъдеще.

  5. Не сте зависими

    Уважавате се взаимно. Всеки уважава другия като личност, цени личното му пространство и го обича. В това се крие красотата на втората любов. Тя е между двама взаимноуважаващи се души, които са готови на всичко, за да другия бъде добре. И най-важното: обичат се безгранично.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay