Защо е важно да празнуваме рождените дни на децата

Защо е важно да празнуваме рождените дни на децата

Когато наближи рождения ден на детето, има родители, които започват да се вълнуват много и да организират най-страхотнотно парти за своето дете. Но има и такива родители, които смятат, че празнуването на рождения ден на детето е излишен разход, който могат да си спестят. 

Празнуването на рождения ден на детето е наистина важно, така че не го пропускайте, без значение колко голям разход е. Ето защо: 

Да има или да няма парти?

Да, нещата са се променили. Когато ние бяхме деца рожденият ден представляваше няколко деца, вкусна торта и небрежни игри. Днес детският рожден ден обикновено представлява грандиозно тематично парти, с много гости, триетажна торта и скъпи декорации. Но въпреки това, отбелязването на рождения ден е наистина важно. 

Защо празнуването на рождения ден е важно

Д-р Уули провежда проучване за рождените дни на малките деца. В проучването участват 99 американски деца на възраст между 3 и 5 години. Процедурата била проста. Били подбрани 3 2-годишни деца, които скоро щели да навършат 3 години. Първото дете е имало парти за рождения си ден, второто- не, а третото- парти в 2 части. След това доброволци били помолени да посочат на колко години ще бъде всяко дете. Резултатите са интересни- детето, което не е имало парти- пак ще е на 2 години, а пък това, което е имало 2 партита- на 4 години. 

Повече от просто математика...

Тестовете на д-р Уули разкрили, че децата в предучилищна възраст тази промяна е от голямо значение. Тъй като няма очевидна физическа причина, както при други видове промени, рождения ден e събитие, повишаващо растежа.

Предимствата на празнуването на рожден ден, според психологията на развитието

Празнуването на рождения ден има много предимства

Повишава самочувствието 

Когато детето има рожден ден, то се чувства обичано и значимо. 

Укрепва семейните връзки

Семейните традиции са нещо много хубаво. Без значение какъв е размерът на тържеството, важното е семейството да бъде заедно и детето да разбере, че е хубаво да се празнуват хубавите поводи. 

Социални контакти

Идването на няколко приятели, баби и дядовци или цялото семейство на рожден ден ще помогне на детето да създаде по-силни връзки.

Положителни спомени

Спомените от детството са изключително важни и са много хубави. Не лишавайте детето си от тези спомени. 

Не е задължително да бъде грандиозно парти 

Все пак има семейства, които не могат да си позволят големи партита, тематични декорации и т.н. Имайте предвид, че празнуването на рождения ден не е задължително да бъде грандиозно. Една торта, духане на свещички и любовта на мама и тати са абсолютно достатъчни. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay