Защо жените правят секс?

Сложната сексуалност на жената

Защо жените правят секс?

Някои жени използват главоболието, за да не се отдадат на любовни ласки. За други оргазмът е най-добрият аналгитик. Сексът за една вечер е начин да се преодолее самота за едни, а с неангажиращите връзки други само попадат по-надълбоко в бездната на депресията.

Най-логичният отговор на въпроса: "Защо жените правят секс?", ни се струва - "Защото ни харесва". Книгата "Why Women Have Sex" обаче разказва за многообразието от причини, поради които дамите се отдават на удоволствия. Автори на изданието са докторите по психология Cindy Meston и David Buss, които се позовават на дългогодишните си изследвания и опит.

Книгата идва след "Why Humans Have Sex"
, или "Защо хората правят секс?". И ако в този момент сте си помислили, че жените не спадат към категорията "човеци", ще ви отговорим, че причината се крие в сложната същност на нежния пол. Ако при мъжете физиологичната възбуда е равна на сексуално желание, при жените нещата са по-комплексни. Много по-лесно е мъжът да се възбуди и иска секс. През ума на жената минават хиляди мисли и емоции. Нагонът не е определящ. А причините за секс са многообразни.

Негативните се простират от търсене на отмъщение до предаване на венерическа болест.

Жените гледат на секса и като начин да се преодолеят социалните стереотипи. Често взимат инициативата в свои ръце при срещи с непознати. Искат да доминират. За някои сексът е начин просто да се освободят от девствеността си, свързана с лични притеснения и подигравки в ранна възраст.

В основата на секса стои, разбира се, и любопитството. Жените проявяват интерес към мъже от различни етноси, възрасти, професии. Няма как да пропуснем и размера на мъжкото достойнство.

Основните мотиватори за сексуалните контакти са както физическото привличане и желанието за вдигане на адреналина, така и чистото любовно чувство и жаланието за обвързване.

А за вас коя е водещата емоция, която ви предразполага да искате секс? Или, както вече казахме, нещата са комплекси и не можете да отграничите едно основно желание?

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 18.04.2012|14:40
желанието да го правим и то точно сега в началото на пролетта е доста голямо
4
Не е посочен 17.04.2012|11:49
защото е необходимост и за двата пола
3
Не е посочен 17.04.2012|10:04
защото обичаме да го правим!
2
Не е посочен 14.04.2012|12:45
www.dadaenez301080.wordpress.com/
1
Не е посочен 14.04.2012|12:44
защото любовта им е сложна понякога http://dadaenez301080.wordpress.com/
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay