Защо интелигентните и висококвалифицирани жени попадат на токсични партньори

Защо интелигентните и висококвалифицирани жени попадат на токсични партньори

Някога замисляли ли сте се защо вашата приятелка, която е красива, умна и успяла жена винаги попада на пълни кретени или защо вашата колежка, която ви е пример за подражание и й се възхищавате, всеки ден се оплаква от съпруга си?

Как тези умни и успешни жени попадат в токсични отношения?

Е, изследванията казват, че този тип жени всъщност са по-склонни да се "пристрастяват" към токсични мъже, отколкото другите. С други думи, хората, които никога не бихте очаквали да бъдат с човек, който се отнася зле с тях ... обикновено са тези, които го правят.

Защо жените с толкова високи стандарти във всички останали области имат толкова ниски стандарти в отношенията си с мъжете? Много по-сложно е, отколкото си мислите, и няма нищо общо с ниските стандарти и слабости. Продължете да четете, за да разберете причините.

1. Висококвалифицираните жени са склонни да влагат много в работата си

Успешните жени са успешни, защото влагат много усилия в работата си. Те знаят, че когато полагаш усилия, получаваш много в замяна и прилагат този принцип и във връзките си с мъжете. В другите сфери на живота, колкото повече усилия полагат, толкова по-прекрасни неща получават и защо и в любовта да не е така?

Този тип жени влагат много усилия във връзките си и дори когато резултатите не са тези, които очакват, те не обвиняват мъжа, а себе си, тъй като мислят, че просто не полагат достатъчно усилия.

Тези жени просто продължават да дават и дават, и дават...

2. Токсичните мъже се стремят към силните жени

Успешните жени не са слаби. Напротив, те са силни и именно поради тази причина са мишена на токсичните мъже.

Често срещано погрешно схващане е, че токсичните мъже се ориентират към слаби жени. Но реалността е друга- те се целят към силните жени, защото знаят, че те има какво да им дадат.

И така, защо нарцистичните мъже пленяват силни жени?

Тези мъже избират такива жени, защото искат някой постоянно да "гали егото им". Също така искат силна и стабилна жена, която да се грижи за тях. Освен това предпочитат по-умни жени, за да могат да показват, че са "по-умни" от жената до себе си. Другата причина, поради която токсичните мъже си избират силни и успешни жени, е че те искат жената да бъде достатъчно силна, за да не се налага да се грижат за нея.

Какво получават тези жени в замяна? Най-важният алфа мъж, който е вълнуващ, забавен, очарователен и остроумен. Обикновено в тези връзки има химия, никога не е скучно и винаги се случва нещо вълнуващо.

3. Сексуалният живот е блестящ

Лесно е да бъдеш заслепен от любовта и от добрия секс. Когато една токсична връзка започне със зашеметяващ секс, е трудно да осъзнаеш, че тя всъщност е токсична.

Токсичните мъже са готови и способни да се състезават с другите мъже. Те знаят как да "завъртят" главата на жената още в началото и по този начин подсигуряват връзката си и за напред.

Източник: Bussines Insider

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay