Защо не трябва да забравяме за слънцезащитата дори през зимата?

Защо не трябва да забравяме за слънцезащитата дори през зимата?
Canva

Слънцезащитата изчезва от рафтовете в магазините още в края на лятото, но това е голяма, голяма грешка!Носенето на слънцезащита за лице през зимата всъщност е важно, тъй като кожата ви е изложена на вредните ултравиолетови (UV) лъчи през цялата година, включително и през студения сезон. Въпреки че слънцето може да изглежда по-слабо през мразовитите месеци, UV-лъчите все още проникват през облаците и могат да нанесат вреда на кожата ви. Ето защо слънцезащитата е важна през зимата:

Предотвратява преждевременно стареене на кожата: UV-лъчите могат да повредят колагена и еластина в кожата, което може да доведе до по-ранно стареене, като бръчки и фини линии.

Предпазва от слънчеви изгаряния: Дори през студените месеци, високите UV-индекси или рефлектирането на UV-лъчите от сняга може да доведе до слънчеви изгаряния.

Намалява риска от кожен рак: Дългосрочното излагане на UV-лъчи увеличава риска от развитие на кожен рако, включително меланома.

Когато избирате слънцезащита през зимата, трябва да обърнете внимание на фактора за защита на кожата (SPF). Най-подходящият е SPF 30 или повече. Този фактор определя колко добре продуктът ще ви предпази от UVB-лъчите, които са отговорни за слънчевите изгаряния. Важно е да се обърне внимание на това, че слънцезащитата трябва да бъде нанасяна добре и редовно, включително след изпотяване или подсушаване с кърпа.

За лицето e предпочтително да изберете слънцезащита с богата текстура, която хидратира кожата и предпазва от изсушаване. Допълнителната грижа за кожата през зимата, като използването на подходящи хидратанти, също е важна, тъй като студените ветрове и ниската влажност могат да изсушат кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay