Защо сте особено възбудени по време на цикъл?

Защо сте особено възбудени по време на цикъл?

Всеки месец менструалният ви цикъл идва с обичайните заподозрени – крампи, подуване на корема, умора. Но може да почувствате и друго – лудо либидо. Така че, да… неслучайно се чувствате особено възбудени по време на цикъл.

И това въпреки факта, че през това време вероятно не се чувствате абсолютно секси. Този скок в желанието ви се случва по време на овулация, благодарение на лекото повишаване на тестостерона. Менструалният цикъл включва циклично покачване и спадане на естрогена, прогестерона, тестостерона. Оттук и наименованието "цикъл". Всички тези хормони играят ключова роля в сексуалното ви желание.

От друга страна, може ли възбудата да повлияе на менструацията? Не. Вашите хормони не се колебаят сами по себе си, така че сексуалната възбуда няма "голям ефект" върху менструалния ви цикъл. И, разбира се, вашето повишено желание може да повлияе на настроението ви по време на цикъл. Сексът и/или оргазмът са известни с това, че облекчават стреса – нещо, което със сигурност бихте желали по онова време от месеца. Важно е да слушате тялото си и да му давате това, от което се нуждаете.

Би ви помогнало да си водите дневник за това как вашия цикъл влияе върху възбудата ви и обратно. Това може да ви помогне да се чувствате комфортно да обсъждате вашите нужди, да насърчи приемането на тялото ви и в крайна сметка да подобри интимните ви отношения.

Може ли контролът върху раждаемостта да повлияе на възбудата ви по време на цикъл? Може би сте чували слуха, че противозачатъчните убиват сексуалното желание. Тъй като хормоналните хапчета спират матката да овулира, те също така спират повишаването на тестостерона, така че липсата на желание е възможно. Хапчето може да повлияе на вашето либидо през целия ви цикъл, защото също така увеличава хормон, наречен глобулин, свързващ половите хормони. Изследванията за това как контрацептивите влияят на възбудата продължават.

Жените могат да харесват секса повече или по малко през този период, зависимост от техния физически комфорт. За някои последното нещо, което искат, е секс. Други пък смятат сексуалната активност за облекчение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay