Защо човек изоставя партньора си без предупреждение?

Ето сценарий – разговаряте с някого от известно време, той изглежда супер заинтересован от вас и след това комуникацията ви рязко приключва. Ако някога сте били зарязвани или сте зарязвали, ситуацията ви е позната.

Защо човек изоставя партньора си без предупреждение?

Докато на приказки всичко може да звучи не толкова сложно, всъщност това може да бъде вредно за психиката. Вие сте установили контакт, установили сте връзка, и изведнъж този човек просто изчезва и никога повече не се свързва с вас. По принцип този човек държи всички карти по отношение на линията на комуникация. А това може да ви накара да се чувствате пренебрегвани, подценени и просто глупави.

Така че защо хората го правят? В крайна сметка, колко сложно може да бъде да се напише едно съобщение: "Мисля, че си страхотна личност, но не смятам, че сме един за друг". Или пък да се проведе един разговор. Това е всичко и не е нужно този човек да изчезва напълно. И въпреки това много хора предпочитат да зарежат половинката си без да кажат и дума.

Не бива да мислите, че случващото се има нещо общо с вас. Подобно действие е знак за собствената емоционална незрялост, проблеми с привързаността на човека и т.н. Но защо хората продължават да го правят:

Имат си някой друг. Може и да е трудно да го преглътнеш, но човекът, с който сте имали отношения, може би се е виждал и с други по същото време. И когато е усетил, че нещата между вас започват да стават сериозни – просто преминава на другата.

Емоционално незрели са. А и не са добри комуникатори. Обикновено този човек прави обещания, които не може да спази. Може би той казва, че иска да отиде на почивка с вас, а когато моментът дойде се оттегля. Емоционалната незрялост се крие в разликата между това, което казва и това, което прави.

Взели са каквото искат от вас. Вярно е, че хората използват другите хора. Може да е финансово, сексуално или професионално. Веднъж разбрал, че е постигнал каквото иска, изчезва.

Не искат да се привързват. Може би човекът, с когото сте се виждали, в детството си се е местил много или е отраснал в неподходяща семейна среда. Това често се отразява на бъдещите взаимоотношения.

Борят се с тревожност. Тя може да е породена от страх да не бъдат изоставени или че не са перфектни.

Не желаят да се обвързвате. Понякога е нужна среща или две, за да разбере човек, че другият отсреща не е за него. Тогава той решава, че не е длъжен да дава обяснения, въпреки че е повлиял чувствата на някой друг.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay