Как да сложите край на тежка връзка?

Знаем, че е трудно...

Как да сложите край на тежка връзка?

Много жени стоят дълги години в една връзка, само защото им е трудно да кажат "Край!" Макар да осъзнават, че тази връзка е пагубна за тях, че не им дава нищо, а само ги ограбва, че ги прави нещастни и по-малко себе си, те продължават. Да вървиш с един човек, без да имаш цел и обща визия за бъдещето, изглежда много безсмислено отстрани, но не е толкова лесно да кажеш "Не"

Първото нещо, което тябва да направите, е да се научите да обичате себе си и да се самоуважавате. Задайте си въпроса дали има човек, който да е по-важен от вас. Реално, ако вие се чувсвтае зле, то ще се отрази и на другите. Ето защо най-важният човек за себе си трябва да сте си вие. Грижете се за вътрешния си мир, защото ще има много, който ще искат да навлязат в душата ви грубо и да отмъкнат съня ви, силите ви, всичко..

Научете се да се харесвате. Много жени не се осмеляват да напуснат половинките си, които нито обичат, нито ги карат да се чувстват добре, само защото си мислят, че вече са прекалено закъснели и са изпуснали всички влакове. Влакове винаги ще има, както и хиляди други превозни средства. Въпросът е къде искате да стигнете, колко дълго сте готови да пътувате и колко време можете да отделите да чакате. Грижете се за себе си, научете се да обичате всяка част от външността и от характера ви. Никога не си казвайте, че това е последният мъж, който би ви харесал. Това, че ви прави нещастна, че не се чувствате комфортно и усещате връзката ви акто верига, която се е впила във вас, това говори само по себе си, че не е никаква любов. Любовта не ограбва, не осакатява, не ощетява. Тя само дава и благославя.

Научете се да цените щастието си. Вие сте родени и сте тук, на този свят, за да бъдете истински щастливи и трябва да се борите за това. Недопустимо е да оставяте някой да яви кара да плачете и да бъдете в лошо настроение. Това, че сте били дълги години заедно и някога сте имали хубави моменти, не е повод да останете. Ако сегашното му поведение не кореспондира на предишното и не усещате вече любов, то най-добрият изход е раздяла. И за двамата!

Също така е добре да се уверите дали това не е навик. Ако правите всичко, само защото вече сте свикнали с този човек. Ако няма тръпка, няма любов и страст, то защо си го причинявате?

Всяко човешко същество заслужава да бъде обичано, ценено и уважавано! Не приемайте нищо, различно от Любов!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay