10 факта за Джулия Робъртс, които доказват, че тя е пълна с изненади

Кралицата на романтичните комедии, Джулия Робъртс, е една от най-успешните актриси в Холивуд вече повече от 3 десетилетия. Тя е добре известна с актьорските си умения, както и с невероятния си стил на червения килим.

Събрахме няколко по-малко известни факти за нея, които вероятно не знаете: 

1. Истинската ѝ фамилия е Мичъл

Наскоро беше разкрито, че Джулия Робъртс не е получила фамилното име "Робъртс" по "естествен" път. Тази информация излезе наяве, след като телевизионно шоу направи проучване на семейната история на Робъртс. Те открили, че нейната пра-пра-баба се е омъжила за мъж на име Уилис Р. Робъртс, но той починал повече от десетилетие преди нейният прадядо, Джон, да се роди.

Освен това, ДНК тест, проведен на Робъртс и нейния братовчед, показва, че и двамата са свързани с прародител на име Хенри Макдоналд Мичъл младши, което означава, че актрисата всъщност е биологично Мичъл, а не Робъртс. Истинското ѝ име би трябвало да бъде Джулия Мичъл.

2. Нейният втори баща не се отнасял добре с нея

И двамата родители на Джулия Робъртс били запалени по сценичните изкуства, но бракът им приключил, когато тя била само на 4 години. Новият съпруг на майка ѝ се оказал трудна фигура в живота на Робъртс. Той бил груб с нея и нейните братя и сестри, но майка ѝ в крайна сметка се развела с него, преди Робъртс да завърши гимназия.

3. Нейният биологичен баща починал

В допълнение към проблемите си с втория си баща, когато Робъртс била само на 10 години, тя загубила биологичния си баща от рак на гърлото. В ранна възраст тя трябвало да преживее много трудности.

4. Тя била модел в самото начало на кариерата си

Въпреки трудностите, с които се сблъсква в детството си, Робъртс все пак успява да преследва страстите си. Като тийнейджър тя била част от училищна група и имала амбиции да стане ветеринарен лекар. Въпреки това, след като завършва гимназия през 1985 г., плановете ѝ поемат в друга посока. Тя се премества в Ню Йорк, подписва договор с агенция за модели и започва да посещава уроци по актьорско майсторство.

5. Тя имала връзка с Лиъм Нийсън

В един момент Джулия Робъртс и Лиъм Нийсън имаха романтична връзка. Връзката им обаче беше посрещната противоречиво заради голямата възрастова разлика между тях, тъй като Робъртс беше на 19, а Нийсън - на 35. Въпреки този факт, те заживяха заедно, но връзката им беше краткотрайна и приключи след година.

6. Нейната пробивна роля беше в Mystic Pizza

Много хора смятат, че най-емблематичната роля на Робъртс е в романтичната комедия "Хубава жена", която ѝ помогна да се наложи като име. Въпреки това, нейната пробивна роля всъщност е във филма Mystic Pizza, който излезе през 1988 г.

Робъртс разбрала, че е станала звезда, когато фен се приближил до нея в обществена тоалетна и я попитал дали е участвала в Mystic Pizza и след като тя потвърдила, фенът поискал автограф от нея. 

7. Имаше връзка с женения си колега Кийфър Съдърланд

След връзката си с Лиъм Нийсън, Робъртс се премести при колегата си Дилън Макдермот по време на снимките на "Стоманени магнолии". Скоро започва да се среща с друг колега, Кийфър Съдърланд. Връзката им била сложна, тъй като Съдърланд вече бил женен с малко дете по това време, но той се разделя със съпругата си и започва да се среща с Робъртс.

За съжаление Съдърланд в крайна сметка има афера с друга жена. Изненадващо, въпреки цялата драма, Робъртс и Съдърланд се сгодиха след това.

8. Тя всъщност била истинска "булка беглец"

В реалния живот историята на Робъртс отразява тази на героинята, която тя играе във филма "Булката беглец". Церемонията трябвало да се състои само месец след годежа. Три дни преди сватбата, Робъртс я отменя и заминава за Ирландия с приятеля си Джейсън Патрик, който също бил най-добър приятел с тогавашния ѝ годеник Кийфър Съдърланд.

9. През целия си живот е имала вражда с режисьора Стивън Спилбърг

Работата по филма "Хук" със Стивън Спилбърг предизвикала ожесточена кавга между актрисата и режисьора и двамата никога повече не са работили заедно. Според Спилбърг, с Робъртс е било трудно да се работи. Въпреки това, според Робъртс, именно Спилбърг е бил кошмарът за работа и двамата не са разрешили спора си до днес.

10. Тя застава на страната на бившата съпруга на брат си в битката за попечителството над племенницата ѝ

Обикновено членовете на семейството са склонни да се подкрепят взаимно, но Джулия Робъртс подкрепя съпругата на брат си, вместо него. Когато брат ѝ и съпругата му се разделили и започнали битка за попечителство над дъщеря си, Робъртс платила за адвоката на бившата съпруга на брат си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay