25 любопитни факта за Били Айлиш

Били Айлиш си създаде име и солидна репутация още преди да навърши 18 години.

Известна със своя ексцентричен и необичаен стил, нейната музика и видеоклипове със сигурност ще останат в съзнанието ни дълго време. 

Вижте тези топ 25 факта за тази икона: 

1. Пълното ѝ име е Billie Eilish Pirate Baird O’Connell. Тя е на 21 години и е родена на 18 декември 2001 г.

2. Айлиш е родена от Маги Беърд и Патрик О’Конъл, като и двамата са в развлекателната индустрия. Нейните корени са ирландски и шотландски.

3. Били е била на домашно обучение. Въпреки това, тя се присъединява към детския хор на Лос Анджелис, когато е на 8. Твърди, че това е причината да пее толкова правилно. 

4. Когато е само на 11 години, Били Айлиш започва да пише песни.

5. Първият сингъл на Били е "Ocean Eyes", който е издаден през 2016 г. в SoundCloud с помощта на нейния брат Финиъс, който също е музикант.

6. Едва няколко години по-късно, през 2019 г., песента достигна номер 84 в Billboard Hot 100.

7. Били Айлиш има песни и в двата саундтрака на "13 причини защо". Нейната песен "Bored" е в саундтрака на сезон 1, докато в сезон 2 тя си сътрудничи с Khalid в песента "Lovely". 

8. Повечето от песните на Били са написани от или заедно с нейния брат Финиъс. Той също продуцира нейната музика и свири с нея на концерти на живо.

9. Били смята, че Лана Дел Рей е оказала огромно музикално влияние, заедно с артисти като Бийтълс, Аврил Лавин и Джъстин Бийбър.

10. Айлиш се облича с дрехи, които са изключително големи, защото не иска да ѝ се подиграват на тялото ѝ. Нейният стил също е вдъхновен от Тайлър Дъ Криейтър. 

11. Били Айлиш е веган от около 2014 г. 

12. Цялото семейство О’Конъл е много музикално. Братът и майката на Били са автори на песни, а баща ѝ свири както на пиано, така и на укулеле.

13. Любимото телевизионно шоу на Били е "The Office" и тя дори използва части от един от епизодите в песента си "My Strange Addiction".

14. Били Айлиш има Синдром на Турет, който се е научила да контролира. 

15. Тъй като не се поддава на натиска на връстници, Айлиш никога не е употребявала наркотици или пушила цигари.

16. Били Айлиш е първият изпълнител, роден през 2000-те, който има албум номер едно.

17. Като фен на ужасите, някои от любимите филми и телевизионни предавания на Били Айлиш са The Babadook, American Horror Story и The Walking Dead.

18. През 2016 г. Били Айлиш танцува в класа си по танци, когато костта ѝ се отделя от бедрения мускул и "изскача".

19. Били Айлиш никога не се усмихва на снимки, защото казва, че това я кара да се чувства "слаба и безсилна".

20. Един от феновете ѝ я рисува с тъмни очи, пълни с черни сълзи. Били харесала рисунката толкова много, че я дала на своя режисьор, за да почерпи вдъхновение за музикален видеоклип, който в крайна сметка е "When the Party’s Over".

21. Били Айлиш изисква почти пълен контрол по отношение на своя стил, музика, видеоклипове и социални медии. Тя казва, че би предпочела да умре, отколкото да остави някой друг да поеме тези неща. 

22. Въпреки че осъзнава отговорността да бъде модел за подражание заради славата си, тя казва, че няма да позволи това да я промени. 

23. Въпреки че има над 12 милиона последователи в своя Instagram, тя не използва много социалните медии и ги смята за опасен инструмент.

24. Първото турне на Били е турнето "Don’t Smile at Me” през 2017 г.

25. Израства в Хайланд Парк, Калифорния, където нивото на престъпността е сериозно. Съседите дори били арестувани от ФБР за пране на пари.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay