25 неща за Нийл Патрик Харис, които не знаете

Нийл Патрик Харис е един от най-обичаните актьори и има защо! Една от най-добрите му роли е в популярния сезон "Как се запознах с майка ви", който се гледа по целия свят. Освен актьор, Харис е певецилюзионистпродуцент и режисьор- като цяло той е много интересна личност. 

Научете 25 неща, които не знаете за него:

1. Нийл Патрик Харис е на 49 години. Роден е на 15 юни 1973 г. в Албакърки, Ню Мексико. Това означава, че е зодия Близнаци!

2. Повечето хора го смятат за обикновен актьор, но Нийл Патрик Харис също е писател, продуцент, комик, певец и дори аматьор фокусник!

3. Родителите му били адвокати и собственици на ресторант. 

4. На 3-годишна възраст Нийл играл Тото в училищна постановка на "Магьосникът от Оз".

5. Кариерата на Нийл започва на 15-годишна възраст, когато е открит от Марк Медоф – драматург. 

6. Когато Нийл започна да играе, той използва пълното си име, защото вече имало друг актьор на име Нийл Харис.

7. Нийл участва във филмова адаптация на романа "Сърцето на Клара" заедно с Упи Голдбърг. Талантът му в този филм му носи номинация за Златен глобус на 15-годишна възраст!

8. Първата роля на Харис като възрастен е в Animal Room от 1995 г. - по ирония на съдбата той играе тийнейджър.

9. Нийл обявява, че е хомосексуален на 4 ноември 2006 г., като казва: "Щастлив съм да разсея всички слухове или погрешни схващания и съм много горд да кажа, че съм много доволен гей мъж, който живее живота си пълноценно и се чувствам най-големия късметлия да работя с прекрасни хора в бизнеса, който обичам."

10. Нийл е с партньора си Дейвид Буртка от 2004 г. Те се ожениха през 2014 г. в Италия, като на сватбата им свири Елтън Джон.

11. През 2008 г. Нийл Патрик Харис признава в интервю, че се е подложил на отопластика – операция за закрепване на ушите му назад, защото се притеснявал, че стърчат.

12. На 87-ата церемония по връчване на наградите "Оскар" през 2015 г. Нийл Патрик Харис стана първият открит гей, водещ на наградите "Оскар".

13. Нийл Патрик Харис е обсебен от Red Bull! Той често пие тази напитка в "Как се запознах с майка ви". Red Bull му осигурява доживотна доставка и мини-хладилник, заради безплатната реклама, която той прави на компанията.

14. Всички костюми, носени от Нийл в "Как се запознах с майка ви", били специално ушити за актьора. След финала на сериала той имал възможността да запази някои от тях. 

15. Нийл публикува толкова много храна в акаунта си в Туитър, че последователите му дори започнали да се дразнят. Сега той има отделен акаунт @NPHFoodPorn, посветен на неговите апетитни снимки на храна.

16. За всеки епизод на "Как се запознах с майка ви", Нийл печелил $210 000, което е почти двойно на хонорара на всеки друг член на актьорския състав. Това се дължи на факта, че той е най-известният актьор във филма.

17. Ако Нийл трябва да се успокои преди шоу, той прави набор от упражнения за дълбоко дишане и след това изпива един Red Bull, за да се възстанови.

18. Един малко известен факт за Нийл Патрик Харис е, че той е любител магьосник. Прави магии от дете, а сега дори е в борда на директорите на The Magic Castle – нощен клуб за магьосници и фенове на магията.

19. Нийл Патрик Харис и неговият партньор имат близнаци от сурогатна майка. Синът им Гидиън Скот и дъщеря им Харпър Грейс се родиха през октомври 2010 г.

20. Вкъщи Нийл има "кът за медитация", където пази спомени, които го отпускат. Някои от тези предмети включват камъни от различни пътувания, късметчета от бисквитки, златна статуя на Буда и четирите му мъдреца.

21. Елтън Джон е един от най-добрите му приятели! Харис казва, че са се сближили, когато и двамата са очаквали деца чрез сурогатно майчинство.

22. През 2010 г. Нийл Патрик Харис влезе в списъка на 100-те най-влиятелни хора на списание Time.

23. Нийл е бил на Бродуей както в музикални, така и в драматични роли. Но първото му сценично изпълнение е през 2001 г. в концертно изпълнение на Суини Тод. 

24. Нийл Патрик Харис се появява в American Idol като гост съдия.

25. Нийл е написал и публикувал мемоари, наречени "Нийл Патрик Харис: Изберете своя собствена автобиография", които са форматирани в същия стил като книгата Choose Your Own Adventure.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay