8 здравословни навика, които помагат на Харисън Форд да бъде във форма на 80-годишна възраст

Харисън Форд несъмнено е един от най-добрите и популярни актьори на нашето време. Незавсисимо дали го свързвате с ролята му в "Междузвездни войни" или с ролятта му на Индиана Джоунс, той е част от някои от най-добрите филми от последните десетилетия. 

През 2022 година Форд навърши 80 години, но е в доста добра форма. Как го постига? Ето така:

1. Той заменя месото с риба и зеленчуци

Харисън Форд обясни в интервю, че е решил да премахне изцяло месото от диетата си, тъй като има неблагоприятни ефекти върху тялото му и планетата.

"Току-що реших, че ми е писнало да ям месо и знам, че не е добре нито за планетата, нито за мен", обясни той. Той следва строга диета, базирана на риба и много зеленчуци, така че се грижи за себе си доста добре. Форд отдава по-голямата част от своята физическа форма на това, което той нарича "скучни", но здравословни ястия.

2. Обича да кара колело

Форд е в доста добра форма за 80-годишен човек. Той е стегнат, с мускулести ръце и води активен начин на живот. Дори по време на ваканциите си той е забелязван да кара колело в Лос Кабос, Мексико, и в някои градове в Англия.
Колоезденето е прекрасно аеробно упражнение, което укрепва краката и костите и подобрява дишането. А Харисън Форд обожава да го прави. Несъмнено това е една от причините да изглежда толкова добре. 

3. Отказал се е от млечните продукти

Харисън Форд е премахнал напълно млечните продукти от диетата си. Когато го попитат какво прави, за да остане във форма, той коригира въпроса, като каза, че има повече общо с това, което е спрял да прави.

Форд, който преди няколко години проведе кампания в полза на пиенето на мляко, признава, че на определена възраст то вече не е хранително и, напротив, може да бъде вредно за тялото. 

4. Играе тенис 

Той започва да тренира този спорт преди много години, а снимки от младостта му. На няколко пъти актьорът е разкривал, че така поддържа формата си. Тенисът е спорт, който изисква огромна сила и издръжливост на ръцете и е удивително как Форд все още играе със същата интензивност, както когато бил млад.

5. Той изпълнява собствените си каскади

Миналата година беше съобщено, че актьорът, тогава на 78 години, е наранил рамото си, докато изпълнява собствените си каскади за филма Индиана Джоунс 5.

Въпреки напредналата си възраст, Форд предпочита да изпълнява сам каскадите си в повечето от филмите. Въпреки че има дубльор на свое разположение, той обича да върши колкото може повече от работата, дори и не винаги да се получава перфектно. За съжаление по време на каскадите често получавал контузии. 

6. Има строг режим 

Актьорът кара колело всеки ден, прави дълги разходки и спи по шест часа.

Към тази рутина трябва да се добавят и дългите снимачни дни, които понякога продължават до 11 часа. Източници казват: "Не е за вярване. Изглежда, че живее в строга рутина. Събуждане, след това обяд, много дълго каране на колело и е на снимачната площадка до 18 часа. След това се връща в хотела. Той е като часовник."

7. Има и домакински задължения

Когато не снима, Форд прекарва дните си в Уайоминг. "Е, ако съм си свършил домакинската работа и няма нищо друго належащо и времето е хубаво, отивам да летя. Обичам да летя там или да се разхождам в гората. Карам както обикновен, така и планински велосипед.

Що се отнася до домакинските задължения, "Правя нещата, които жена ми ме моли", каза той през 2020 г.

8. Щастливо женен е 

Форд признава, че обича да прекарва качествено време със съпругата си, 58-годишната актриса Калиста Флокхарт. Те са женени от 12 години, но са заедно от близо 20, което е рядко срещано сред холивудските двойки.

Форд споделя своята тайна за щастлив, дълготраен брак: "Не говори. Кимни с глава". 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay