Анджелина Джоли призова за помощ на бежанците край йорданската граница

Анджелина Джоли призова международната общност да помогне на десетките хиляди бежанци, които са блокирани на границата с Йордания

Анджелина Джоли призова за помощ на бежанците край йорданската граница

Американската актриса Анджелина Джоли, неведнъж е показвала ангажираността си с бежанската криза. По нейните думи "75 000 сирийци са блокирани на ничията земя до йорданската граница, в това число деца, бременни жени и тежко болни хора", каза тя по време на посещение в бежанския лагер "Азрак", който се намира на 100 км североизточно от йорданската столица Аман.

Джоли посочи, че в лагера не се спазва международното законодателство и Йордания се нуждае от международна помощ, за да помогне на всички бежанци.

"Светът знае от месеци за ситуацията в региона, но не е приложено никакво решение", допълни актрисата, която е специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Дни преди откриването на 71-то заседание на Общото събрание на ООН на 13 септември Джоли призова световните лидери "да си зададат фундаменталния въпрос за това какви са основните причини за сирийския конфликт и какво трябва да се направи за прекратяването му".

Според данни на ООН в Йордания има над 600 000 сирийски бежанци. По данни на Аман обаче техният брой е над 1,4 млн. души. /АФП

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay