Ариана Гранде - една от най-обичаните певици на нашето време

Ариана Гранде е американска певица, автор на песни и актриса, родена на 26 юни 1993 г. във Флорида, САЩ. Тя започва кариерата си като актриса на 15-годишна възраст, участвайки в няколко сериала и филма, включително "Victorious" и "Sam & Cat" на Nickelodeon.

През 2011 г. Ариана започва музикалната си кариера с издаването на дебютния си сингъл "Put Your Hearts Up", следван от първия ѝ студиен албум "Yours Truly" през 2013 г. Албумът е много успешен и включва хитове като "The Way" и "Baby I".

През следващите години Ариана продължава да издава музикални албуми и да постига успехи в световен мащаб. Тя е известна с песни като "Problem", "Break Free", "Love Me Harder", "Side to Side", "No Tears Left to Cry" и "Thank U, Next". През 2019 г. тя издава албума си "Thank U, Next", който постига огромен успех и включва хитовете "7 Rings" и "Break Up with Your Girlfriend, I'm Bored".

В допълнение към музикалната си кариера, Ариана е активна и в обществените дела. Тя е ангажирана с много благотворителни каузи, включително помощ за жертвите на терористичните атаки в Манчестър през 2017 г.

Ариана има множество награди и номинации, включително две награди Грами. Тя е сред най-продаваните музикални изпълнители в света и е известна не само с музиката си, но и със своя стил, включително характерната ѝ прическа (конска опашка) и големите си обувки.

Ето 10 неща, които вероятно не знаете за Ариана Гранде:

1. Ариана е доста дреба- висока е само 1.53 метра.

2. Тя е изключително талантлива певица, но също така е много добра и в имитирането на други изпълнители. Тя е известна със своите имитации на Бритни Спиърс, Шакира и Селин Дион.

3. Ариана има няколко татуировки, включително котка на гърба си, малък камък на пръста си и надпис "always" (винаги) на ребрата си.

4. Тя е голям фен на японската култура и език. Дори има татуировка на японски език на рамото си.

5. Ариана има голям брой последователи в социалните мрежи. Нейният профил в Instagram има над 245 милиона последователи, което я прави един от най-следваните хора в социалните мрежи.

6. Тя е вегетарианка и не яде месо.

7. Ариана има малко кученце на име Тузи, което често я придружава в студиото за записи.

8. Тя е създала собствена благотворителна организация на име "The Ariana Grande Foundation", която подпомага млади хора, страдащи от бедност, болести и насилие.

9. Ариана е една от най-младите жени, които са били номинирани за "Woman of the Year" от списание Billboard. Тя получи тази награда през 2018 г.

10. Тя е създала няколко парфюма, включително "Ari", "Moonlight" и "Sweet Like Candy".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay