Вижте кои са носителите на "Златен глобус"

Вижте кои са носителите на "Златен глобус"

Големият победител е филмът "Зелената книга". Той получи три отличия - за "Най-добра комедия или мюзикъл", за "Най-добър сценарий" на Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели, който е и режисьор на продукцията, и за "Най-добър актьор" в поддържаща рола за Махершала Али.

"Бохемска рапсодия", посветен на групата Queen, получи две награди - за "Най-добра драма" и за "Най-добър актьор в драма".

"Рома" на Алфонсо Куарон също е с две награди - за "Най-добър чужд филм" и за "Най-добра режисура".

Друга много обсъждана лента тази година - "Роди се звезда", взе наградата за "Най-добра песен" с хита "Shallow". Музиката и текстът на парчето са на Лейди Гага, Марк Ронсън, Антъни Росомандо и Андрю Уаят.

Първата награда "Златен глобус" за вечерта бе връчена на актьора Майкъл Дъглас. Той триумфира в категорията за "Най-добър актьор в сериал комедия или мюзикъл" за "Методът "Комински". Наградата му беше връчена от Лейди Гага и Брадли Купър, съобщава БТА. "Най-добра актриса в драматичен филм" стана Глен Клоуз в "Съпругата". В категорията за комедия или мюзикъл триумфира Оливия Колман с "Фаворитката", а Крисчън Бейл бе отличен за "Вице".

"Най-добър актьор в драматичен сериал" стана Ричард Мадън за "Бодигард". Бен Уишоу получи "Златен глобус" в категорията за "Най-добра второстепенна роля в сериал или телевизионен филм" за "Един много английски скандал". "Най-добра актриса в поддържаща роля" стана Реджина Кинг с "Ако Бийл стрийт можеше да говори". 

В категорията "Най-добър драматичен сериал" победи продукцията "Американците". Патриша Аркет спечели наградата за "Най-добра актриса в минисериал" или телевизионен филм за "Бягство по учебник". В категорията "Най-добър анимационен филм" бе отличен "Спайдърмен: В Спайди-вселената". Статуетката за "Най-добра музика" отиде при Джъстин Хървиц за "Първият човек".

Тази година статуетката на наградите е с променена визия и е по-бляскава, по-тежка и по-дълга. Тя е висока над 29 сантиметра, като основата й, която вече е закръглена и позлатена, а не кубична и мраморна, е над 9,5 сантиметра широка. Мраморната основа е запазена само за специалните отличия за цялостен принос. Статуетката, в чиято направа са вложени месинг, бронз и цинк, тежи над 3,5 килограма. Новата версия е с 24-каратово златно покритие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay