Дуа Липа получи албанско гражданство

Дуа Липа получи албанско гражданство от президента Байрам Бегай. Певицата публикува поредица от снимки в своя Instagram на 27 ноември заедно с надписа "Благодаря на президента Байрам Бегай и кмета @erionveliaj за тази чест - получих албанско гражданство!! ~ faleminderit, po ndihem shume krenare". Последната част от надписа се превежда от албански като "благодаря ви, чувствам се много горда".

Гражданството на Липа беше дадено ден преди 110-ата годишнина от независимостта на Албания от Осмонската империя, когато тя положи клетва в кметството на Тирана. Президентът на страната каза, че е направила албанците известни по целия свят благодарение на музиката си, според The Guardian. Той също туитна: "Щастлив съм да дам на единствената @DUALIPA указа за албанско гражданство. Тя ни накара да се гордеем с глобалната ѝ кариера и ангажираност във важни социални каузи."

Липа е родена в Лондон през 1995 г. в семейството на косовски албанци- Анеса и Дукаджин Липа. Албанският е нейният майчин език и тя също беше удостоена със званието почетен посланик на Косово през август 2022 г.

Заедно с баща си, Липа основава фестивала Sunny Hill през 2018 г. с годишни концерти, провеждани в Косово, за да помогне на хора, изпитващи финансови затруднения. Изпълнителката на "Potion" също така приключи турнето си "Future Nostalgia" вчера, 28 ноември, в Тирана, за да отбележи Деня на независимостта.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay