Защо Ева Лонгория дава кафе на 4-годишния си син?

Носителката на награди актриса, режисьор, продуцент и активист Ева Лонгория не говори със сина си за това дали храната е "добра" или "лоша". Вместо да определя определени храни като здравословни или нездравословни, тя иска той да бъде любопитен. "Искам отношението му към храната да бъде много здравословно", казва тя, вместо да затъва в негативни асоциации.

"Той е на възраст, в която яде всичко", казва тя за 4-годишния Сантяго Енрике. "Ако ям нещо, той ще ме попита какво е. Например, той е обсебен от сутрешното ми кафе. Той винаги пита дали може да опита, а пък аз винаги казвам: "Абсолютно, но може да не ти хареса. Оттам той преминава през петте си сетива, първо го помирисва и след това го докосва. Подкрепям това любопитство, смятам, че е здравословно", споделя тя.

Наскоро на едно барбекю Сантяго успял да етикетира точно напитките на всички. "Моя приятелка пиеше маргарита, съпругът ми имаше чаша вино, а някой имаше бира и той просто каза: "Това е маргарита, това е вино, това е бира", казва тя, смеейки се. "Не знам дали е добре, че знае името на тези напитки, но беше много смешно."

Неговото любопитство надхвърля дегустацията: Сантяго също обича да бъде част от действието в кухнята. "Обичам да готвя с него, когато той се включи", казва Лонгория. "Това е страхотна игра!" Тя го насърчава да опитва съставките и да се забавлява с тях. — "Искам наистина да се чувства удобно в кухнята". 

Двамата са пътували заедно като част от новото шоу на CNN "Ева Лонгория: В търсене на Мексико", където тя опитва уникални ястия от цялата страна. В Мексико Сити синът ѝ опитал любимия си десерт чурос и горещ шоколад. "Ние сме мексиканско семейство, така че си правим тортили всяка сутрин", казва тя. "Санти обича разточването на тортилата. Той обикновено взима формата си за сладки и прави такава във формата на сърце."

Тя е взела Сантяго със себе си и в Индия, където са носели храна и дрехи на деца в сиропиталища. "Той ме попита: "Защо нямат обувки?" и аз му обясних, че не всеки има такъв късмет като нас да има обувки", казва тя. "Никога няма да се уморя да отговарям на въпросите му. Любопитството на децата е наистина важно."

Филантропията, подобно на храната, винаги е била близка до сърцето на Лонгория. Тя си партнира с инициативата Kellogg's Breakfast For All, която дарява $1000 (равняващи се на 10 000 хранения) на No Kid Hungry за всяка покупка на пакет Eva's Breakfast For All Bundle (който включва няколко артикула за закуска, както и нещо, подписано от Лонгория). "Не мисля, че хората осъзнават, че гладът е толкова голям проблем в Съединените щати", казва тя, добавяйки, че едно от осем деца живее в глад.

Преди всичко тя се стреми да даде добър пример на сина си. "Трябва да им покажете хората, които искате да бъдат, защото не можете да говорите с децата си за благотворителност и филантропия, но можете да им покажете. Това направи майка ми с мен и сега аз го правя с моя син."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay