Защо социалните мрежи намразиха Блейк Лайвли?

През последната седмица Блейк Лайвли се оказа в центъра на остри критики в социалните медии след излизането на филма "Никога повече".

Това, което би трябвало да е момент на гордост за звездата, след като милиони се стекоха да гледат филма през премиерния му уикенд , се превърна в наплив от негативни коментари към всеки неин клип, публикуван онлайн.

Но защо публиката изведнъж намрази любимката на Холивуд?

Началото на критиките беше поставено със самия кастинг на Блейк Лайвли - запалените читатели на книгата бяха разочаровани от избора на режисьора.  36-годишната Лайвли не пасваше на образа на 23-годишната червенокоса Лили Блум според тях.

След това дойде ред на костюмите. 

Лили Блум е описвана като артистична, чудата и шарена в характера и модните си решения, но с младежки стил. Според феновете Лайвли, която е оказала голямо влияние върху костюмите във филма и носи предимно собствени дрехи, не е пренесла това на екрана.

Ерик Деймън, дизайнерът на костюмите на филма, описа актрисата като "невероятна творческа сила" с "невероятен вкус" и според мнозинството потребители на социалните мрежи той е в малцинството с това мнение.

"Какви са тези костюми, Господи", написа потребител на име Холдън Смит в TikTok

Но истинските критики се появиха, когато Лайвли започна да промотира "Никога повече" като сладък летен романтичен филм, но сюжетът е центриран върху домашно насилие.

Режисьорът и актьорът, въплатил се в главната мъжка роля,  Джъстин Балдони, прекара всяко интервю в обсъждане на тежките теми, засегнати във филма, и как към тях е подходено с чувствителност и внимание.

Лайвли вместо това описваше филма като "голям, красив летен филм" и използваше светлината на прожекторите, за да рекламира новата си марка за грижа за косата, факта, че е убедила колежката си Тейлър Суифт да предостави песен безплатно, и да се похвали, че съпругът ѝ Райън Рейнолдс е написал сцена.

"Голям, красив летен филм е неадекватно, това е буквално филм за домашното насилие, какво й е?", коментира един гневен фен.

"Тази жена позволява ли на някого другиго да говори по време на тези прес-турнета, боже мой", отбеляза друг.

"Разбираме те, маце, ти си приятелка на Тейлър Суифт, а съпругът ти е Райън Рейнолдс. Поздравления. Какво ще кажеш сега да отделим малко време, за да поговорим за домашното насилие, Блейк?" - написа трети.

За съжаление на Лайвли, враждата ѝ с Балдони се превърна в тема номер едно през последната седмица, а поведението ѝ по време на промоционалното турне накара по-голямата част от феновете да застанат на негова страна.

Слуховете сочат, че Балдони - който притежава правата върху книгата - и Лайвли са се сблъскали по въпроса как да представят историята на екрана и как Лайвли и Рейнолдс в крайна сметка са предоставили на студиото своя собствена версия на филма.

"Мисля, че Блейк Лайвли е готова да режисира. Това е, което мисля", казва Балдони.

"Аз не съм от актьорите, които могат да играят, без да продуцират", каза Лайвли, което не се хареса на някои потребители в социалните мрежи:

"Това е много показателно", заяви Никол Васкес в TikTok.

"Но това е майсторската част - да намериш мотивацията, да се въплътиш в образа и да събереш парчетата от пъзела от сценария и да го претвориш в реалността", пише Кас.

Блейк и Джъстин не позираха за общи снимки на премиерата в Ню Йорк тази седмица, въпреки че играят двамата главни герои и любовници във филма.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay