Уентуърт Милър с тежка изповед за борбата с психичното разстройство

Актьорът отвръща на ударите на зложелателите с отворено писмо

Уентуърт Милър с тежка изповед за борбата с психичното разстройство

След края на успешния сериал "Бягство от затвора” и признанието на Уентуърт Милър за неговата сексуална ориентация, кариерата му тръгна стремглаво надолу. Актьорът се скри от светлините на прожекторите за дълго време и премина през най-трудните периоди в живота си.

През 2013 година актьорът разкри, че първият му опит за самоубийство е бил на 15-годишна възраст. А три години по-рано - през 2010 година, папараци уловиха видимо наедрялата фигура на Милър, което предизвика злобни и обидни коментари от страна на интернет потребителите. Днес звездата разказва, че този период е бил най-лошият в живота му.

Уентуърт написа откровен пост в социалните мрежи, подтикван от факта, че от миналото бе изваден колаж с неговия облик, който е твърде обиден, за да бъде подминат с лека ръка. 

"През 2010 година, почти напълно изоставил актьорската кариера, поддържах определен начин на живот по редица причини. Първата и най-важна от тях бе, че проявявах склонност към самоубийство. Това е тема, за която впоследствие съм изписал и изговорил много. Но по онова време страдах мълчаливо. Също както много други хора по света”, започва Милър.

"Гласовете в главата ми ме бутаха към пътя на саморазрушението не за първи път. Боря се с депресията от дете. Това е битка, която отнема времето, възможностите, връзките ми и ме "дарява” с хиляди безсънни нощи.

През 2010 година се намирах в най-лошия период от живота си. Навсякъде търсех облекчение и нещо, което да ме разсее. Обърнах се към храната. Можеше да бъде всичко друго - алкохол, наркотици, секс. Но храненето се превърна в единственото нещо, което очаквах с нетърпение. Имаше периоди, в които най-хубавото събитие за седмицата беше любомито ми ястие и очакваното кулинарно шоу по телевизията”, не крие актьорът.

Уентуърт Милър с тежка изповед за борбата с психичното разстройство


И продължава, като разкрива, че в деня, в който папараците са успели да го снимат, заедно с негов приятел случайно се натъкват на снимките на риалити шоу. От този момент нататък започват сравненията с промяната във външния вид на актьора и колажите в интернет. Те, естествено, стигат и до неговите близки. Не след дълго Уентуърт получава разтревожено обаждане от майка си.

"През цялата тази година, борейки се за умственото си здраве, това беше последното, от което имах нужда. Но, накратко, аз оцелях. За щастие, тези снимки също. Сега, когато ги погледна, си спомням за борбата. За издръжливостта и упоритостта ми пред лицето на всички онези вътрешни и външни демони.

Аз устоях. Въпреки всичко. Напук на всичко!”

За още интересни новини от света на шоубизнеса, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay