Вече е лято и все по-рядко имаме желание да хапваме месо. Ако ви се хапват бургери, но по някаква причина избягвате месните продукти, имаме идея за вас- бургери с черен боб. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
2 консерви черен боб, изцеден
200 гр. гъби, нарязани
1/2 глава жълт лук, нарязан на ситно
1 с. л. зехтин
сол
черен пипер
1/2 ч. овесени ядки
1/2 авокадо, нарязано
1/4 ч. магданоз, нарязан
2 скилидки чесън
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. чили на прах
1 ч. л. кимион
олио, за пърженето
Питки за бургери- 4 броя
4 листа маруля или айсберг
нарязан червен лук
нарязано авокадо
майонеза
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. Разстелете боба в тава, върху хартия за печене.
Наредете лука и гъбите на друг лист хартия за печене и поръсете със зехтин.
Подправете със сол и черен пипер и печете боба около 7-9 минути, а лука и гъбите- 18-20 минути.
Добавете боба, лука и гъбите, както и овеса, авокадото и останалите подправки в купата на кухненския робот. Включете уреда и пасирайте до получаване на гладка смес.
Оставете сместа в хладилника за 10 минути. След това оформете 4 бургера от тази смес.
В голям тиган загрейте олио, колкото да покрие дъното. Пържете бургерите до златисто и от двете страни, средно около 4 минути на страна.
Сглобете бургерите и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |