Каква асоциация изниква в съзнанието ви, когато си представите мексиканско ястие? Чушки? Боб? Царевица? Подправки? Днес, в рамките на нашата кулинарна седмица, посветена на Латинска Америка, ще ви зарадваме с една рецепта, която комбинира тъкмо тези, както и още куп други съставки, вплитайки ги в изключително вкусна салата. А ето и как да си я приготвите вкъщи.
Необходими са ви:
4 зелени печени чушки
4 червени печени чушки
100 г царевица
6 кисели краставички
1 глава кромид лук
4 с.л. олио
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сол
8 маслини
500 г зрял фасул
Начин на приготвяне:
Сварете предварително накиснатия боб или използвайте такъв от консерва.
Обелете печените чушки и ги нарежете на малки парченца.
Нарежете краставичките и лука на малки кубченца.
Смесете всички тези продукти заедно с царевицата в голяма купа и разбъркайте добре.
Овкусете готовата салата с олиото, оцета и солта, украсете с маслини и я оставете за поне два часа в хладилник преди консумация.
Още апетитни предложения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
3 | 0 |