Не е ли страхотно, когато любовта към вкусната храна се съчетава с добри кулинарни умения? Както и да е, без значение колко добре готвите, няма причина да се разтройвате, ако вашият ориз не може да се получи добре или коричката на пилето не става такава, каквато искате. Всичко се учи. Най-важното е да научите някои техники, които придават на ястията невероятен вкус. Вече ви представихме няколко съвета от кулинарни блогъри, а сега ще ви дадем още няколко съвета:
8. Лесен начин за приготвяне на крехко месо
Опитайте да потапяте парчетата месо в смес от царевично нишесте и яйчен белтък - това ще направи консистенцията на месото по-нежна и крехка. Това се дължи на факта, че тази смес помага да се поддържа стабилна температура, като се поддържа влага на повърхността на месото и се намаляват шансовете месото да изгори.
9. Как да приготвяте перфектна кора за пай
За да приготвите маслена, люспеста, перфектна кора за пай, използвайте студени съставки. Студеното масло, студеното брашно и студената захар помагат на маслото да не се топи преди началото на печенето, което е много важно за желания резултат. Също така, използвайте студена вода, защото предотвратява появата на глутен.
10. Тайната на перфектният ориз
Искате ли да получавате вкусен и трошлив ориз всеки път, когато готвите? Просто използвайте кухненска кърпа - това ще помогне за равномерното разпределяне на влагата в съда и предотвратяване на превръщането на ориза в лепкави бучки.
11. Почиствайте скарата с помощта на глава лук
За да се отървете лесно от всякакви боклучета и мръсотия от скарата, просто използвайте лук. Всичко, което трябва да направите, е да го разрежете на половинки и да го изтриете скарата с него. И готово! Имате перфектно почистена скара.
12. Как да приготвяте нудли бързо вкъщи
След като приготвите нудлите, поставете ги в плик с цип със студена вода в продължение на 1,5 часа - това ще направи нудлите по-меки и ще им попречи да се залепят един към друг без да добавяте масло или олио. След това, всичко, което трябва да направите, е да добавите нудлите към кипяща солена вода - те ще бъдат готови само за 1 минута.
13. Как количеството яйца засяга печенето
Яйцата засягат структурата на тестото (плътност, лекота), вкус, цвят и влажност. Например, тестото без яйца често излиза много гъсто и твърдо с блед цвят, докато тестото, направено с яйца, обикновено е по-златисто и тънко, с лека консистенция.
14. Лесен съвет за това как да приготвите сочни пилешки гърди
За да получите по-сочни и по-меки пилешки гърди, разрежете ги на половинки. Това ще направи месото значително по-тънко, което означава, че ще бъде приготвено равномерно по-бързо, без да изсъхне.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |