Ефективна тренировка за всички възрасти - как за 20 минути да тренираме сякаш 2 часа сме били във фитнеса

Ефективна тренировка за всички възрасти - как за 20 минути да тренираме сякаш 2 часа сме били във фитнеса

Вероника Начева е инженер и икономист, с над две десетилетия опит в своята област. Преди 12 години тя открива истинското си призвание в света на козметиката, използвайки го като средство за осигуряване на грижа и подкрепа за другите. Вероника придобива професионална квалификация като козметик и посещава различни майсторски класове, усъвършенствайки уменията си като терапевт.

Преди три години тя прави крачка напред и основава Център за спорт, здраве и красота RONIQUE - място, където клиентите могат да получат цялостна грижа и внимание. А преди година Вероника навлиза в света на остеопатията с цел да предложи още по-голяма подкрепа на хората, които искат да подобрят здравето си.

Със стремеж към непрекъснато разширяване на знанията и опита си в областта на остеопатията, Вероника се ангажира да предоставя холистично лечение, като цели да насочи клиента към пътя на цялостното благополучие и щастие.

В последните години все повече започнахме да обръщаме внимание на това какво ядем, колко често спортуваме и на начина, по който изглежда тялото ни. В този ред на мисли, естествено си задаваме въпроса как бързо и лесно да влезем във форма. 

Какви са предимствата на b-moove пред обикновена тренировка във фитнеса например?

Сесията на b-moove изисква само 20-25 минути от времето ви, но ангажира забележителните 95% от всички мускули, включително често пренебрегваните дълбоки мускули. Усещането след тренировка е за енергизирани мускули, а не за непреодолима умора. Ползите за метаболизма могат да продължат до 24 часа след сесията.

Избирайки b-moove, вие не само спестявате време за придвижване до и от фитнеса за едночасови тренировки, но и постигате еквивалентна мускулна ангажираност на многобройни лицеви опори и пробягани километри, със значително по-добри резултати.

Има ли недостатъци?

Единственият недостатък е, че машината изисква пълното ви внимание в продължение на тренировката и че няма как някой друг да я направи вместо вас. Няма противопоказания, което я прави подходяща дори и за деца, стига да могат да поддържат равновесие върху платформата.

Що се отнася до потенциалните рискове, няма вероятност от синини или други наранявания по време на тренировката. Платформата позволява да се правят различни упражнения, например набирания, като насърчава правилната стойка и концентрация. С помощта на предпазни елементи, възможността за нараняване значително намалява. Получавате и напътствия от треньор, който винаги е наблизо, за да осигури безопасна и полезна тренировка.

Ефикасен ли е срещу вечните проблеми като целулит и бричове?

Протоколите са структурирани като 6 или 12 тренировки, всяка от които е щателно разработена от производителя. Въпреки че отделните тренировки могат да бъдат избрани в зависимост от предпочитанията, изборът на цялостен протокол гарантира целенасочени и цялостни резултати. Протоколите за оформяне на тялото се състоят от разнообразни тренировки, насочени към различни области, като горна част на тялото, долна част на тялото, пилатес упражнения за разтягане и кардио упражнения, които постепенно увеличават интензивността си за постигане на оптимални резултати. Съществуват и специализирани протоколи за бременни лица или такива, които се възстановяват след раждане, с адаптирани упражнения за целеви области като корема, бедрата и краката.

Наистина ли оказва влияние и върху психическото състояние, освен върху начина, по който изглеждаме?

Всяка тренировка изисква пълно съсредоточаване и концентрация върху постоянно движещата се платформа, като осигурява медитативно преживяване, което отпуска ума. Триизмерните движения на платформата изискват пълно внимание, което позволява на участниците да се откъснат от външните разсейващи фактори и да се потопят изцяло в момента. Тази умствена ангажираност, съчетана с физическо натоварване, създава успокояващ ефект и усещане за релаксация.

След интензивна тренировка нормално ли е да се чувствате уморени?

Въпреки че умората е налице, тя се различава от изтощението, което се усеща след традиционните фитнес тренировки. Умората не ви кара да се чувствате напълно изтощени. След тренировка може да почувствате известно разтреперване, но кратката почивка, хидратация и душ могат бързо да ви помогнат. Резултатът е усещане за тонус и енергия, което ви позволява да продължите с ежедневните дейности, без да се чувствате прекалено уморени. Това тренировъчно преживяване ви кара да се чувствате по-скоро ободрени и тонизирани, отколкото изтощени.

Какво ни дава b-moove?

Всяка тренировъчна сесия продължава между 20 и 25 минути и включва уникална комбинация от упражнения, внимателно подбрани за максимално въздействие. Няма място за колебания или предпочитания, тъй като тренировката е прецизно съобразена и зададена в самата машина. Рутинната програма завършва със сесия за разтягане, насочена към предотвратяване на травми и свеждане до минимум на мускулните болки.

В допълнение към разтягането препоръчваме да обмислите и други форми на грижа за себе си, особено след особено интензивна тренировка. Приемането на добавки като магнезий и витамин С могат да помогнат за облекчаване на мускулната треска. Въпреки това, нашите тренировки са експертно разработени и изчерпателни, така че не е необходима допълнителна домашна грижа, освен ако не е желана.

Независимо дали ще изберете да тренирате 2 или 3 пъти седмично, или ще изберете ежедневна тренировка, това е без значение. Машината е проектирана от биомеханици, за да ангажира ефективно цялото тяло с 95% натоварване на мускулите. Това включва дори неизвестните за нас мускули.

Необходима ли е някаква подготовка или нещо, което да знаем преди първа среща с b-moove?

Не е необходима някаква специална подготовка. На трениращият му трябват само удобен спортен екип, чисти маратонки и добро настроение.

Какво включва една тренировка с b-moove?

Всяка тренировка на b-moove включва по-леки (тип разгряващи) упражнения, активно натоварващи упражнения и задължително стречинг в края. В зависимост от целта на конкретната тренировка, съотношението на тези елементи може да е различно.

В случай на кардио тренировка участниците могат да очакват плавно преминаване от по-леки упражнения за загряване към динамични активни упражнения за натоварване, които са насочени към конкретни мускулни групи. Сесията ще завърши с разтягане, предназначено да помогне на тялото да се възстанови и да предотврати травми. Като дават приоритет на разтягането, тренировките на b-moove активно насърчават възстановяването на мускулите и намаляват вероятността от болки след тренировка.

За кого са подходящи тренировките?

Тренировките на b-moove са предназначени за хора от всички възрасти, нива на физическа подготовка и произход. Независимо дали търсите удобно и персонализирано решение за тренировка, или се стремите да поддържате здравето и подвижността си, b-moove предлага универсална платформа с разнообразни тренировъчни протоколи, които да отговарят на вашите нужди. Няма ограничения, основани на възраст или физическо състояние, тъй като платформата е проектирана така, че да отговаря на изискванията на всеки.

Възрастта или предишни травми като фактори не са препятствие – структурата и поведението на платформата са приспособени за подобни видове ограничения. Всеки, който иска да е по-здрав, по-силен и с по-добро настроение, може да се възползва от b-moove.

Колко често можем да тренираме?

При нужда и желание, тренировките могат да бъдат дори ежедневни. Ние препоръчваме да се дава почивка на тялото, така че 2-3 тренировки седмично може би са оптималния вариант.

Ако някой иска да тренира всеки ден и не може да посещава фитнеса по някаква причина, дори здравословна, може да се качва на b-moove.

Можем ли да съчетаваме и с други видове спорт?

Да, b-moove може лесно да се комбинира с всеки друг вид спорт или дейност. Въпреки това, препоръчваме да избягвате интензивни тренировки в един и същи ден с b-moove, тъй като той осигурява значителна тренировка сам по себе си.

Как b-moove влияе на мускулната треска?

B-moove може да бъде полезно средство за облекчаване на дискомфорта при мускулна треска. Като се включат в по-нежна тренировка за разтягане, хората могат да насърчат движението на лимфата, да подобрят кръвообращението и да спомогнат за отмиване на натрупаната в мускулите млечна киселина. Това може да ускори процеса на възстановяване и да осигури облекчение за болните мускули.

След колко тренировки можем да очакваме видим резултат?

Въпросът кога можем да очакваме видими резултати от тренировките е често срещан, а при метода на b-moove за активни упражнения отговорът е, че резултатите могат да се видят след завършване на всеки от протоколите от 6 или 12 тренировки. Човешкият организъм е изключително уникален, като различни фактори като стрес, почивка, диета, прием на вода, хормони и медикаменти играят роля в определянето на това колко бързо могат да се видят резултатите. Въпреки това, при B-moove резултатите обикновено идват по-бързо.

В допълнение към физическия аспект, наблягаме и на значението на храненето и ежедневните навици. Като обсъждаме хранителните навици и дейностите с нашите клиенти, можем да предоставим персонализирани насоки и насърчение за извършване на положителни промени. Вместо да притискаме хората да правят драстични промени, ние се фокусираме върху това да ги мотивираме да правят дори малки корекции, които могат да подобрят резултатите от b-moove. Този подход гарантира, че клиентите не само ще видят физически подобрения, но и ще изпитат трайни промени в цялостното си здраве и благополучие.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay