Когато архитектурата се превърне в бижу

Днес ще ви запознаем с ефирното творчество на Катерина Сербезова

Неведнъж сме си говорили за неразрушимата връзка между жените и бижутата, която датира от цяла вечност. Разбира се, всяка дама притежава своя уникална индивидуалност, която изразява чрез своите украшения.

Днес ще ви запознаем с една ярка личност, отличаваща се със своите финес и свободен дух, които пренася и в ръчно изработените си бижута.

Като творец с главно "Т”, Катерина Сербезова изработва своите ефирни аксесоари в студиото си в Пловдив. Архитект по професия, талантливата дизайнерка на бижута вплита знанията си и в своите творения, които гордо вписва под името "Serendipity”.

Впрочем, тази вълшебна думичка няма точен превод на български. Може да я разбирате като предопределеност на съдбата, способност за откриване на хубави неща, щастлива случайност…

Сигурни сме, че точно тези послания ще откриете и в невероятните бижута на Катя. А какво още ни разказа тя за себе си, разберете по-долу.  

Когато архитектурата се превърне в бижу

Опиши живота си с 3 думи: извън стандарта, мой си, истинско серендипити.

Любим цвят: Сетих се, че когато ходех на курс по рисуване преди кандидатстудентските изпити, много се шегувахме, като забъркаме някой неопределен, блудкав, розовеещ цвят.  Наричахме го "кюлотен”. Сега дори и той ми харесва.

Въпросът е как комбинираш цветовете, а това на мен ми доставя огромно удоволствие. Например, минавайки по някоя улица, първото, което забелязвам, са цветовете - ръждиво оранжево, на петна, след това олюпената синя боя, светлината и сенките… После се появява някакъв спомен, аромат дори, и чак тогава възприемам какво е това, а именно - стара гаражна врата. И всичко това става за секунди, страхотно е!

Любим материал: Този, който не познавам, тоест всички. Уча се.

Любимо бижу: Хм... годежен пръстен! Шегувам се, разбира се. Не съм сигурна, но мисля че нямам такова. Любим ми е моментът, когато ги правя, защото наистина потъвам в него. Обичам да нося семпли и нежни бижута, но все пак всичко зависи от моментното ми настроение.

Когато архитектурата се превърне в бижу

Токчета или ниски обувки: Ниски. Харесва ми как изглеждат жените на високи токчета, но аз нося много рядко. Направо влизам в друга роля, интересна, но в нея трудно се движа.

Жена, на която се възхищаваш: На майка ми.

Какво животно е душата ти: Таралеж , но това идва от един мой сън… Иначе не бих казала, че се въприемам така, макар понякога да "боцкам”.

Любимо женско изкушение: Мъжете.

Море или планина: Определено море, но от онова, което почти не ни остана - диво, чисто и с простор. Обичам и планината, аромата на трева, бор и смола. Но се чувствам много по-близо до себе си, ако има вода около мен.

Когато архитектурата се превърне в бижу

Последният филм, на който плака: Не помня. Много отдавна не съм гледала филм, който истински да ме трогне. Напоследък повече чета, книгите по-трудно разплакват.

Най-хубавият подарък, който си получавала: Изненадващият. Морски камъчета, чук, поялник, писмо, а сега за рождения ден на "Serendipity” получих няколко бутилки вино със специално изработени етикети, изобразяващи бижутата.

Мечтаната дестинация за почивка: Почивам си вкъщи. На път обичам да преживявам различни неща, които не винаги ми създават усещане за покой, но пък ми предлагат различна гледна точка. Мечтаната ми дестинация трябва да е далече, друга култура. Европа не ми е много интересна.

Когато архитектурата се превърне в бижу

Още очарователни бижута може да разгледате в нашата галерия. Ако искате да продължаваме да ви срещаме и с други талантливи български хора, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

17 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 29.04.2014|09:16
Красиви са, наистина.
8
Не е посочен 28.04.2014|18:13
Добре са се получили .
7
Не е посочен 28.04.2014|17:20
Допаднаха ми, особено това синьото.
6
Не е посочен 28.04.2014|16:37
Не ме впечатлиха кой знае колко,не са лоши,но може и да са по-добри :)
5
Не е посочен 28.04.2014|16:14
Интересна статия и много красиви неща.
4
Не е посочен 28.04.2014|14:48
Много добре :)
3
Не е посочен 28.04.2014|13:11
Интересно интервю :)
2
Не е посочен 28.04.2014|12:01
Много готина статия :Р
1
Не е посочен 28.04.2014|11:27
Много интересни бижута и креативно изработени, определено ми допаднаха.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay