Мис Туризъм Свят: Коя е красивата българка, която представя страната ни пред света?

Запознайте се с представителката на България на тазгодишното издание на престижния конкурс

Мис Туризъм Свят: Коя е красивата българка, която представя страната ни пред света?

Има една невидима сянка, която често витае около конкурсите за красота, а именно - подозренията за пренебрегване на естественото излъчване за сметка на телата и лицата, подложени на пластични интервенции. И все пак повечето надпревари за красота приветстват именно недокоснатото от хирургичната игла лице.

Защото, за да бъде дадена на една жена титлата "Мис”, то тя трябва да бъде природно красива. И не само. Трябва да се отличава със стил, поведение и цялостна визия. Точно това доказа миналогодишното издание на конкурса "Мис Туризъм България”. Точно тази теза защити момичето, което само след два дни ще представя страната ни на престижния конкурс "Мис Туризъм Свят 2015-2016”, който ще се проведе на 16 януари в Маляка, Малайзия.

Нейното име е Симона Милова и е родом от китното балканско градче Клисура. Тя е само на 20 години, но вече е наясно с това какво иска от живота и е готова да преследва мечтите си докрай. Именно затова се впуска в преживяването "Мис Туризъм” и след като става първа подгласничка на Мис Туризъм България 2015, заминава инцидентно за Малайзия, за да представи страната ни на световната сцена.

Мис Туризъм Свят: Коя е красивата българка, която представя страната ни пред света?

Основното си образование Симона получава в ОУ "Христо Груев Данов” в град Клисура, след което завършва френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери” в Пловдив. Понастоящем следва право в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски”.

Симона заминава за далечната дестинация, в която ще се проведе световният конкурс, на 29 декември 2015 година. Успяхме да се свържем с нея покрай безбройните ѝ ангажименти в момента, за да я поздравим и да ѝ пожелаем успех. Тя, от своя страна, бе така любезна да ни разкаже малко повече за това как стига до участие в конкурса и какво означава той за нея.

Всеки може да подкрепи Симона, като гласува за нея на сайта на Miss Tourism. В момента тя е на трето място по брой гласове - преди нея са представителките на Филипините и Тайланд. Гласуването онлайн е само за една от специалните награди - Miss Popular, и няма общо с листата Top 5 Miss Tourism World 2015, която ще стане ясна на церемонията в събота.

Мис Туризъм Свят: Коя е красивата българка, която представя страната ни пред света?

Здравей, Симона! Как научи за конкурса "Мис Туризъм България” и как реши да участваш в него?
За конкурса разбрах от един мой приятел фотограф, а реших да участвам, защото знаех, че победителката ще представи страната ни пред целия свят. Първоначалната информация беше, че това ще се случи в Банкок, Тайланд, но след това промениха мястото. Това е основното, което много ме впечатли и всъщност ме провокира да участвам. Може би, ако конкурсът свършваше до България, нямаше да се запиша.

Разкажи повече за протичането на самия конкурс.
Агенцията, която организира конкурса, е "Мега Талант Груп”. Тя се грижи за цялата подготовка на събитието. Самият конкурс се състоя в столичен клуб и продължи в рамките на четири дни, които включваха фотосесии, репетиции и други подготвителни задачи. В него взеха участие около 20 момичета от цялата страна.

Станах първа подгласничка на "Мис Туризъм” и именно аз заминах за Малайзия, защото момичето, което спечели короната, е омъжено и нямаше как да вземе участие. Аз и двете момичета след мен носим равноправно титлата "Мис Туризъм" и всяка една от нас можеше да замине - ако не първата подгласничка, ще е втората и така нататък.

Мис Туризъм Свят: Коя е красивата българка, която представя страната ни пред света?

Как се реши да заминеш? Разкажи ни как протича конкурс до момента.
Трябва да призная, че първоначално изобщо не мислех да замина (въпреки че билетът ми беше купен). Буквално два дни преди полета размислих, по най-бързия начин подготвихме всичко необходимо и на 29.12.2015 г. тръгнах.

Сега със сигурност мога да кажа, че ако не бях дошла тук, това със сигурност щеше да е един от най-големите пропуски в живота ми, защото това не е възможност, която се предоставя на всеки. Всичко, което виждам и преживявам тук, не може да се сравни с нищо, което съм изживяла досега. Идвайки тук, изобщо не си давах сметка за сериозността на конкурса, докато не започнаха репетициите.

В първите дни ми беше много трудно да вляза в ритъм, защото се налага да ставаме рано, имаме малко време да се приготвим и след това започва програмата за деня. През първата една седмица не можех да намеря половин час, който да отделя за себе си, багажът ми стоеше неоправен. И сега всеки ден ставаме рано, по цял ден имаме репетиции или други събития, фотосесии и се прибираме късно. Беше ми доста трудно да свикна и с часовата разлика.

А как протичат репетициите? Първата една седмица тренирахме походката и личното си представяне, което включва да запознаем аудиторията с това от коя държава идваме, как се казваме и така нататък. След това започнахме и хореографиите, защото сме подготвили няколко танца за финала. Подготовката е на изключително високо ниво. Хореографите са наистина много добри и всичко е изпипано до най-малкия детайл - походка, поглед, движение на ръцете… абсолютно всичко!

Факт е, че аз съм една от най-младите участнички, за мен това е втори конкурс и първи международен. Съответно, все още нямам и необходимия опит, но се старая максимално и следя всичко, което ни показват и на което ни учат, защото знам, че в България няма къде да науча всичко това, а и тук ни обучават най-големите професионалисти в областта, за което съм изключително щастлива. Радвам се, че имам възможността да се уча от тях.

Мис Туризъм Свят: Коя е красивата българка, която представя страната ни пред света?

Какво ти дава до момента участието ти в международния конкурс?
Щастлива съм, че съм тук и че съм част от всичко това, тъй като срещнах изключително добри хора. Всички са много усмихнати, постоянно ми правят комплименти и ми се възхищават (както и на останалите момичета). Може би, когато се върна в България, това ще бъде нещото, което най-много ще ми липсва - да виждам усмихнати лица и да чувам мили думи.

Със сигурност ще се опитам да продължа да се развивам в тази сфера, но не съм сигурна дали в България това изобщо е възможно. Но не мисля, че това би могло да ме спре.

Мис Туризъм Свят: Коя е красивата българка, която представя страната ни пред света?

Какви са очакванията ти от представянето ти на големия финал?
Трябва да споделя, че все още не се чувствам подготвена и напълно сигурна в себе си, за да бъда на престижното първо място. Трябва да извървя много дълъг път, да видя и науча още много неща и чак тогава бих била напълно уверена в способностите си. Защото тук аз наистина се уча на нещо ново всеки един ден, а тези познания ще ми бъдат от полза в бъдеще! Разбира се, ще дам всичко от себе си, за да представя България по най-достойния начин!

Мис Туризъм Свят: Коя е красивата българка, която представя страната ни пред света?

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

37 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay