5 практични интериорни съвета за обзавеждане на малки пространства

Вижте как да се справите с трудностите на не особено големия дом

5 практични интериорни съвета за обзавеждане на малки пространства

Всеки дом, независимо колко е голям, винаги ще се нуждае от още малко допълнително пространство. Понякога се случва и да се преместите от по-голямо в по-малко пространство, а това може да бъде истинско предизвикателство. Свикването с живота в по-малък дом е трудно, но не и невъзможно.

Днес ще ви покажем няколко трика и ще ви дадем съвети как да използвате максимално мястото, с което разполагате. Малкото пространство може да бъде също толкова модерно и красиво както голямото, а и изисква много по-малко средства и усилия.

1. Използвайте вещи с двойно предназначение
Малките пространства изискват много добра организация и максимално използване на наличната площ. Затова трябва да се стремите да си купувате вещи и мебели, които имат няколко предназначения. Точно за вас са диваните, които се разтягат и стават легла, кухните, които се побират в гардероби, и лавиците за книги, които могат да служат като параван и отделителна стена.

5 практични интериорни съвета за обзавеждане на малки пространства

2. Почиствайте редовно
Справянето с безпорядъка може да освободи доста място и да направи едно пространство по-отворено и приветливо. Не задържайте в дома си вещи, от които нямате нужда, всяко нещо трябва да има свое точно определено място и употреба.

3. Намерете повече място за съхранение на вещи
В дома ви със сигурност има вещи, които не използвате всеки ден, но са важни и не можете да си позволите да ги изхвърлите. Това могат да бъдат сезонните ви дрехи или ботушите, коледната украса или оборудването за ски - все скъпи вещи, които няма как да изхвърлите или подарите, защото със сигурност ще искате да използвате отново. Можете например да оползотворите мястото под леглото, като ги съхранявате там.

5 практични интериорни съвета за обзавеждане на малки пространства

4. Не купувайте излишни неща
Ако живеете в дом с лимитирано място, то трябва да слагате граници и на покупките си. Помислете добре, преди да си купите ново бюро, защото една такава покупка може да ви създаде доста главоболия. Винаги, когато си купувате нова вещ, трябва да махате някоя стара, за да създавате повече място, а не само да трупате купища предмети.

5. "Смалете" вещите си
Хладилници, дивани, легла и маси - не се нуждаете от кой знае колко големи вещи. Купувайте ги в по-малък размер, за да не се притеснявате как и къде ще поберете всичко. Големината не определя качеството на един продукт - по-малките мебели и уреди ще направят дома ви по-уютен.

5 практични интериорни съвета за обзавеждане на малки пространства

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay