Как да изберете правилното огледало за своя дом?

За всяка стая си има правила, включително и какви огледала са най-подходящи за нея

Как да изберете правилното огледало за своя дом?

Независимо дали "висите" часове наред пред огледалото, докато се гримирате и си правите прическа, или хвърляте бърз поглед към отражението си в него преди да излезете навън, сме сигурни, че можете да се съгласите с едно - то е изключително необходимо и всеки човек има поне едно огледало вкъщи. 

Но освен заради предназначението си, огледалото е полезно и защото е част от интериора на дома и всъщност изразява вкуса на неговия собственик.

Огледалото си има свои изисквания в зависимост от стаята, в която ще бъде поставено. Следващите съвети ще ви дадат добра представа каква форма, големина и рамка да изберете за своето огледало вкъщи.

Малка баня

Как да изберете правилното огледало за своя дом?

Нуждаете се от огледало, което да не заема много пространство. Изберете метална или удебелена дървена рамка в кръгла или правоъгълна форма.

Металните рамки са идеални за бани, в които прониква достатъчно естествена светлина и имат неутрални нюанси.

Правоъгълната форма е най-добра за бани с уникални тоалетки, тъй като твърде много дизайнерски опции могат да натежат, вместо да внесат уникалност. Удебелената рамка е подходяща, когато е сложена върху тапет или наситено боядисани стени.

Голяма баня

Как да изберете правилното огледало за своя дом?

Металическата рамка е добър избор за бели, сиви шкафове и въобще за шкафове в неутрални цветове, както и за мраморни плотове. Дървената рамка е за предпочитане, когато акцентирате върху шкафове с цвят, подобен на орех, кафе или в по-тъмни нюанси, както и за бетонни плотове.

Ако имате двойни тоалетки, по-добре ще е да има и две огледала. В случай че имате само една, най-добре е да сложите огледало с правоъгълна форма. За по-малки тоалетки изберете по-тънка метална рамка, така че банята да се сдобие с "разширен вид". За по-дълги тоалетки изберете по-удебелена рамка от бяло дърво.

Спалня

Как да изберете правилното огледало за своя дом?

Използвайте огледалото, за да отразява естествената светлина и да направи стаята да изглежда по-голяма.

Кръглите огледала акцентират върху пространството, цветните стени и допълнителни акценти от декора. Широките правоъгълни огледала е най-подходящо да бъдат поставени над леглото.

Малките кръгли огледала са добър избор за по-малки спални, като са сложени едно до друго и заедно образуват правоъгълник. Издължените огледала може да поставите в ъгъла на спалнята.

Ако ще поставяте огледало над леглото, по-добре е то да е по-широко от рамката на леглото. Ако огледалото ще е над нощната масичка, то най-добрият избор е огледалото с правоъгълна форма.

Коридор

Как да изберете правилното огледало за своя дом?

Коридорът е първото нещо, което ще видят гостите ви, когато влязат във вашия дом. Тук е моментът да покажете своя собствен стил. Затова можете да изберете огледало с уникална рамка в нетрадиционен модел.

По-тесните пространства се нуждаят от по-малко огледало, така че закачете огледало, което е значително по-малко от пространството, с което разполагате.

Хол
Това е стаята, в която са позволени всякакви експерименти! Над дивана закачете правоъгълно огледало, а над камината позволете на въображението ви да се развихри и изберете уникално огледало.

За да четете още статии на тема дизайн, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay