Как да превърнем апартамента в истински дом

Вижте няколко техники, с които да превърнете от подслон в уютно и сантиментално място новото си жилище

Как да превърнем апартамента в истински дом

Вече преместихте и последния кашон и вече официално сте се нанесли в новия си апартамент, но мястото все още не е достатъчно конфортно. Без значение дали просто не знаете от къде да започнете, или пространството ви ограничава, направете нещо, за да се почувствате удобно. Предлагаме ви няколко идеи, с които ще превърнете новото жилище напълно "ваше". 

Малките апартаменти се нуждаят от по-малко предмети, но не и от по-малко сантименталност 
Много хора правят грешката да обзавеждат, без да използват някои свои стари вещи. Те не са модерни и навярно не пасват на новия ви хол или спалня, но са заредени със емоции и спомени и именно те ще ви накарат да се чувствате у дома. 

В този дух не отрупвайте стените със снимки или рафтовете със сувенири, а просто използвайте нещо наистина важно за вас - предмет, който знаете от кога, кого и къде е. Не е нужно да дублирате старото им място - статуетката от полицата в старата ви дневна може да украси нощтното ви шкафче или удобен стол от кухнята да допълни креслата в хола. Всичко е въпрос на избор и вкус, но не се отървавайте непременно от старите вещи.

Как да превърнем апартамента в истински домАко имате желание да отрупате стаята с мебели и предмети, то не боядисвайте пода и стените в тъмни или много наситени цветове. Така утежнявате визията на пространството допълнително и може да накарате някое помещение да изглежда като магазин "за левче". Вместо това използвайте неутрални цветове - бежово, бледо прасковено или жълто, а защо не и бяло. 

Проста организация на пространството 
Елегантната и стилна визия на вашият дом може да бъде постигната много по-лесно, отколкото си мислите. Апартаментите обикновено имат малко място и ако пространствено новият е много по-различен от предишния, това би ви създало дискомфорт. За да се преборите с проблема, организирайте максмално функционално всяко кътче.

Обикновенно кухните и баните са местата, на които пространството не достига, но нещата не могат да се разположат в другите стаи. Ето защо на помощ идват етажерките. Семплите малки рафтове вършат чудесна работа, защото могат да бъдат поставени, където пожелаете, да са големи, колкото ви е нужно и няма ограничение на каква височина ще бъдат.

Как да превърнем апартамента в истински дом

Светлината създава атмосферата
Тук главната роля се изпълнява от прозорците. Комбинирайте полупрозрачни пердета със завеси, за да може стаята да е светла или затъмнена, когато вие решите. Ако интериора е в ярки цветове, перде в същия такъв е подходящо. То ще оцвети леко светлината и така ще внася свежест. 

Ремонтираме през деня, обзавеждаме през деня, избираме на дневна светлина, а замисляме ли се как изглежда жилището ни вечер? Би трябвало! Не пренебрегвайте лампите, те могат да създават уют и обратното - ако използвате навсякъде с бяла светлина, рискувате да се чувствате като в болница. Изберете различни осветителни тела - лампиони, полилеи и настолни лампи и ги комбинирайте. Така ще имате алтернатива за всяко настроение, повод или нужда от светлина. 

Как да превърнем апартамента в истински домОставете цветни петна навсякъде
Вече ви посъветвахме как визуално да увеличите пространството, но не злоупотребявайте с неутралната гама цветове. Белите стени навсякъде често действат подтискащо, а идеята всичко да е като светлобежово петно не е никак добра.

Алтернативата между двете правила за цвят и полезно безцветие е боядисването или поставянето на цветни тапети само на една стена. За да не става прекалено шарено, изберете 2-3 основи цвята, които да използвате в цялото жилище. Това ще обедини пространствата и ще придаде завършен вид на цялото жилище. 

Как да превърнем апартамента в истински домВсички изброени стъпки изглеждат прости и не съдържат нищо, което не знаете, но осъществени могат да ви изненадат. Обзавеждайте новия апартамент с главен приоритет - функционалност, така че да се чувствате удобно в него. Това чувство ще бъде основата на усещането, че сте си у дома всеки път, когато прекрачите входната врата. 

Ако тази статия ви е била полезна, харесайте Jenite.bg във фейсбук.

18 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 15.07.2013|13:32
На първо място трябва да напишете: трябват ви пари.
8
Не е посочен 15.07.2013|11:37
Всеки трябва да си го направи да му е удобен на него апартамента, а не както ви го оставят дизайнерите.
7
Не е посочен 13.07.2013|10:42
Точно,трябва като се прибереш вкъщи да ти е приятно,а не да се чувстваш странно. :)
6
Не е посочен 12.07.2013|19:13
Добре казано!
5
Не е посочен 12.07.2013|19:13
С много пари, няма как иначе !
4
Не е посочен 12.07.2013|19:07
Нямам проблем с това,много лесно го превръщам в дом.
3
Не е посочен 12.07.2013|17:24
Важно е наистина да няма много претрупване и да е осигурен максимален достъп на светлина:)
2
Не е посочен 12.07.2013|17:24
За мен лично най-важното е, аз и човека с когото живея да се чувстваме добре, да ни е приятно и уютно у дома. За другите не ме интересува, както и за модните тенденции.
1
Не е посочен 12.07.2013|17:22
С такива малки и скъпи апартаменти, каквито има у нас, трудно можем да направим някакво чудо, макар, че при повече въображение става. Важното е да има уют :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay