Малките спестовни тайни на големите интериорни дизайнери

Луксозният вид на един дом невинаги се постига с купища пари…

Малките спестовни тайни на големите интериорни дизайнери

Надали има човек, който да не обича "добрите сделки”, особено що се отнася до големи покупки. Стилното обзавеждане на един апартамент несъмнено изисква да се разделим със солидна сума пари в името на домашния уют.

Знаете ли обаче, че дори и великите интериорни дизайнери използват малки хитринки, за да спестят от неоправдано скъпи вещи? Днес ще ви запознаем с техните съвети относно къде си заслужава да инвестирате повече и какво може да се купи евтино, без това да окаже влияние на цялостната визия у дома.

Харчете за…

1. Спално бельо
Не си заслужава да пестите от хубави чаршафи и калъфки, защото това е разход, който се връща във времето. Качественото бельо не избелява и не се захабява толкова бързо. Все пак, замислете се, че прекарвате половината от живота си именно в леглото, тоест трябва да се чувствате максимално добре там.

Малките спестовни тайни на големите интериорни дизайнери

2. Осветление
Не се притеснявайте да дадете малко повече за хубави осветителни тела. Подходящата светлина може да направи всичко да изглежда скъпо и луксозно. Освен това, един хубав полилей създава невероятна атмосфера.

3. Тапицерия
Ако се замислите, ситуацията с тапицерията е идентична на тази със спалното бельо. Вие прекарвате на дивана наистина много време, посрещате гости, а когато се намесят децата и домашните любимци, инвестицията става напълно оправдана.

Малките спестовни тайни на големите интериорни дизайнери

Пестете от…

1. Нощни шкафчета
Това наистина е мебел, за която не си струва да харчите твърде много. Тя не е нито особено функционална, нито има тежката задача да издържа на честа употреба. На пазара има адски голямо разнообразие от модели и цветове, така че не се изхвърляйте излишно.

2. Аксесоари
Скъпи картини, вази и всякакви други дрънкулки са наистина излишен разход, освен ако не сте колекционер. Безсмислено е да давате стотици левове за реплика на известна картина, например, когато има достатъчно добри съвременни художници, които ще отговорят на естетическите ви виждания за доста по-малко пари.

Малките спестовни тайни на големите интериорни дизайнери

3. Килими
Сигурни сме, че няма да сте особено очаровани, когато свекърва ви разлее вино по скъпия персийски килим. Затова няма и голям смисъл да се разделяте с цяла заплата, само за да се разхождате върху пухкаво парче плат, чиято поддръжка също излиза доста "солено”.

Ако искате да четете още полезни материали, свързани с домашния уют, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay