Моята спалня е моята дзен крепост

Дзен спалня

Моята спалня е моята крепост.

Тя е единственото място, където си почивам пълноценно, презареждам силите си за следващия ден и се изолирам от околния свят. В нея няма стрес, напрежение или негативна енергия, а спокойствието ме обгръща с топлината на пухена завивка. Следователно, моята спалня е моята дзен крепост!

 

За да бъде по-дзен и вашата спалня, в смисъла на съвършено място за отдих и релакс, не е необходимо да полагате огромни усилия, нито да сте интериорни дизайнери или специалисти по фън шуи. 

 

Ако искате успокояваща атмосфера, заложете на неутрални цветове и пищни тъкани. Подходящи цветове за спалнята са тези от природата - бежово, зелено (салвия), различни нюанси на сиво. Изберете цвят, който можете да използвате, както за стените, така и за пода, за да създадете широта и непрекъснатост за погледа. Акценти в стаята може да внесете с цветя и ароматни свещи.

Мебелите за вашата дзен спалня трябва да са от дърво, изчистени, като форма и цвят. Ако ви притеснява факта, че стаята е едноцветна, можете да направите цветни "петна" посредством картини по стените, декоративни възглавнички, една - две вази с цветя, но не прекалявайте. Нека се запази усещането за хармония и ред. Добре е завесите да са леки и въздушни, а за осветлението е препоръчително да е достатъчно силно, но не прекалено ярко и стряскащо. Хартиените лампиони са чудесен вариант.

Обърнете най-много внимание на леглото. То трябва да е голямо, удобно и уютно - едно истинско убежище. Тук е разрешено да сте по-разточителни откъм тъкани и цветове. Използваните материали е добре да са нежни и приятни на пипане - памук, коприна, кадифе.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay