Най-грубите грешки при обзавеждане на хол

Тези ценни съвети могат да преобразят облика на вашия хол!

Най-грубите грешки при обзавеждане на хол

Обзавеждането на ново жилище несъмнено може да бъде прекрасно преживяване, изпълнено с много емоции и настроение. Стига да знаете какво точно правите, разбира се.

Сигурни сме, че поне веднъж ви е минавало през главата да си "откраднете” няколко идеи от интериорните списания, в които всичко изглежда толкова лесно и достъпно. И тъй като лятото се слави като сезон, предразполагащ към освежителни ремонти, днес ще ви запознаем с най-често срещаните грешки, свързани с обзавеждането на хол.

Купувате мебели без да имате точни размери
Ако целта ви е да постигнете уютен и стилен дом, купуването на нови и модерни мебели съвсем не е най-важната стъпка. Или поне не тази, с която да започнете своето интериорно приключение. Преди да вложите парите си в нещо, което по-късно ще се окаже съвсем излишно, планирайте добре всеки сантиметър. За ваше улеснение, вече съществуват достатъчно компютърни програми, които ще ви помогнат да подредите дадена стая според нейната квадратура и изложение.

Най-грубите грешки при обзавеждане на хол

Пренебрегвате фокусните точки
Според интериорните дизайнери, всяка стая трябва да има около 3 фокусни точки, тоест места, които привличат погледа. Те могат да бъдат прозорци, картини, камина или дори голямо саксийно цвете. Важен момент в обзавеждането е да не закривате тези точки по никакъв начин, а само да ги акцентирате с дребни детайли.

Най-грубите грешки при обзавеждане на хол

Поставяте мебели под ъгъл
Разбира се, има случаи, когато това е най-удачният вариант, но като цяло поставянето на мебели по диагонал може да създаде илюзия, че сте "отрязали” стаята. Затова, нашият съвет е да не си правите подобни експерименти, освен ако не разполагате с наистина огромно помещение.

Ако искате да четете още интересни материали, свързани с домашния уют, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

42 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay