Ирина Шейх срещу насилието над жени

Рускинята за пореден път застава зад благотворителна кауза

Ирина Шейх срещу насилието над жени

Топмоделът и лице на AVON Ирина Шейх застана зад новата кауза на компанията - да набере средства за откриване на денонощна телефонна линия в помощ на жертви на тормоз.

Каузата е част от кампанията "Говори открито срещу домашното насилие". Проектът цели значително да улесни връзката на засегнатите със специалисти и да стимулира повече дами да говорят открито за проблема, с който се сблъскват.

За да набере необходимата сума за стартиране и функциониране на телефонната линия, Компанията за жени продължава да набира средства, предлагайки специални благотворителни продукти от т.нар. "синя серия”. Най-новият сред тях е елегантна гривна, представена от топмодела и лице на AVON Ирина Шейх. С подкрепата на каузата на световно ниво Ирина още веднъж призовава жените да не бъдат пасивни и да се изправят смело срещу домашното насилие.

Вече пета година "Говори открито срещу домашното насилие" води битка с домашния тормоз в България. До момента в рамките на кампанията на AVON са дарени 75 000 лв., с които са осъществени близо хиляда безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертвите на домашно насилие, а през 2015 г. ще бъде подпомогната дейността на първия кризисен център в Югозападна България за жени и деца, жертви на насилие – този в Димитровград.

"Говори открито" цели да сложи край на насилието, като подпомага жертви и неправителствени организации, борещи се с проблема. Въпреки усилията до момента, според статистиката за нашата страна, всяка четвърта жена е жертва на домашно насилие, като процентът се увеличава с всяка изминала година.

Кампанията "Говори открито срещу домашното насилие" стартира в България през 2011 година като част от глобалната политика на AVON да подпомага жените да бъдат финансово независими, успешни и здрави. В борбата срещу насилието в дома, с което се сблъскват част от българките, компанията работи на две нива - чрез популяризиране на проблема и чрез набиране на средства.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay