10 неща, за които всяка жена съжалява

Кои са онези неща, които не сме направили на 20-годишна възраст, а е трябвало?

10 неща, за които всяка жена съжалява

Когато сте на 20 години, всичко е прекрасно. Млади сте и свободни, целият ви живот е пред вас. Имате възможността да постигнете каквото си пожелаете и да не се нагърбвате с отговорностите, които тепърва предстоят. За съжаление, осъзнаваме всичко това, когато вече е твърде късно. През трийсетте си години разбираме за пропуснатите шансове, които само 20-те ни осигуряват.

Понякога недостатъчната зрялост и опитът, който ни липсва, ни пречат да живеем така, както искаме от най-ранна осъзната възраст. Има редица неща, които ни се иска да са се случили по друг начин, но това не е станало. За пропуснатите възможности и ограничаването, което сами сме си налагали на младини, прочетете в следващите редове.


10 неща, за които всяка жена съжалява

Да пътуваме надалеч
Всяка от нас е имала предостатъчно време да си позволи да пътува до някоя далечна страна, но е била ограничена откъм финансова възможност. Сега парите са налице, но не и свободното време. Ако имаме възможността да се върнем назад в годините, бихме измислили начин, чрез който да изкараме достатъчно пари, за да пътуваме до някоя далечна страна. Пътешествията ни правят богати така, както парите не могат. Едно от нещата, за които почти всяка дама съжалява е, че не е опознала по-добре света сама или с приятелите си.

Да преследваме мечтите си
Когато сте на 20 години, не мислите за важните неща в живота. Това е грешка, която може да ви отведе на неправилното работно място или при неправилния партньор. Преследвайте мечтите си винаги и по всяко време, за да не се окаже, че живеете живот, който не харесвате.

Да готвим здравословно
Когато се обърнем назад, осъзнаваме, че не сме обръщали достатъчно внимание на храните, които приемаме. Винаги е по-лесно да си вземеш сандвич на път за вкъщи, вместо да се научиш да си приготвиш ястията сам. Повечето от нас не са обичали да готвят заради факта, че когато се омъжим и имаме деца, това ще е едно от нещата, които ще правим почти постоянно.

10 неща, за които всяка жена съжалява

Да прекарваме повече време с родителите си
Всеки млад човек иска да излиза с приятелите си и да живее живота си максимално далеч от родителите си, за да не чува техните съвети и препоръки постоянно. Веднъж влезли в 20-те си години, ние мислим, че сме достатъчно големи, за да се справяме сами с живота си, а все още дори не сме се научили да си готвим. За съжаление, късно разбираме и това и често съжаляваме, когато вече е късно.

Да бъдем честни със себе си и с другите
Все още неопитни в отношенията с хората, без значение от какво естество са те, невинаги сме били честни с тях и със себе си. Няма нищо по-хубаво от това да бъдеш открит с хората около себе си. По този начин живеем живота, който сами искаме, а не този, който ни диктуват другите. Често допускана грешка в младините на всяка дама е да се съобразява с околните и да пренебрегва себе си. Е, когато "пораснем” още малко, разбираме, че това не води до нищо хубаво за никого.

Да се отказваме от токсични връзки
Когато сме млади, често сърцето надделява над разума. Позволяваме си да не обръщаме внимание на себе си, а на партньора си. Когато връзката е нездравословна, си причиняваме редица неприятности само за да останем до любимия. С напредването на годините и натрупания опит обаче, осъзнаваме, че всичко е било напразно, а ние само сме страдали.

Да говорим с всеки
Малките разговори могат да се окажат наистина полезни за нас. Поддържането на отношения с различни хора могат да ни предложат нови възможности, които да ни помогнат в даден момент от живота ни. Това обаче го разбираме, когато сме по-зрели. Често младите момичета се ограничават в определен кръг от приятели и познати, нежелаейки да общуват с хора, които не са като тях или не споделят техните възгледи за живота.

10 неща, за които всяка жена съжалява

Да създаваме нови приятелства
Ограничаването, за което вече споменахме, не води до намиране на нови приятели. То ни поставя на място, където няма развитие. Нито за социалния ни живот и умения, нито за способността ни да общуваме с всякакъв тип хора или да създаваме нови връзки.

Да излизаме с компанията си повече
Когато човек е млад, няма проблем да не се наспива или да бъде изморен. Когато обаче станем по-възрастни, тези неща започват да ни пречат. Понякога съжаляваме, че не сме прекавали колкото се може повече време в будуване с приятелите ни, защото, когато вече имаме семейство, тези моменти стават все по-редки и по-редки. Не само семейството ограничава забавленията, но и отговорностите и възрастта ни.

Да се грижим повече за себе си
Вече споменахме храненето. Това обаче се отнася и за редовните посещения при личния лекар, както и за поддържането на форма. Често на младини пропускаме задължителните прегледи, а след това, ако се появи проблем, съжаляваме. Започваме да се интересуваме от това как изглежда фигурата ни и как се чувстваме физически, едва когато усетим промяната.

Списъкът с нещата, за които съжаляваме, може да бъде допълнен от безброй други, които сме порпуснали в 20-те си години. Именно затова родителите ни понякога са ни досаждали с безбройните си съвети. Те просто са искали да вземете от живота това, което те не са успели. В крайна сметка обаче, всичко това ни е изградило като големи и разумни хора, каквито сме днес. Нищо не ни пречи понякога да се връщаме към миналото, за да си взимаме поука и да знаем какво точно трябва да направим, за да бъдем щастливи!

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay