Изневерих! Предистория с участието на мамино синче

Една млада жена има достойнството да си признае, че е изневерила и наранила мъжа, с когото е от години. Каква може да е причината в единия момент да се осъзнавате като семейство, а в следващия да се разделите с гръм и трясък?

Изневерих! Предистория с участието на мамино синче

Все по-често получаваме на jenite@jenite.bg текстове от вас, нашите читатели. Това много ни вълнува и радва! Днес ще ви предоставим първата част от личната история на Т., която се свърза с нас, за да сподели своите преживявания.

Сама пожелах заглавието на публикацията, съдържаща моята изповед, да бъде "Изневерих!”, и то с удивителен знак. Нека всички знаят, че зад тази дума се крие много емоция и нито капка разкаяние. Не се гордея с това, което направих, но успях да си отговоря на куп въпроси за мен самата, през отправната точка на въпроса: "Защо кръшнах на дългогодишния си приятел?”

Нека кажа няколко думи като предистория, за да ме осъдите, да се опитате да ме разберете или просто да припознаете себе си.

Той е на 27, магистър по счетоводство и финанси, с добра работа в семейната фирма. Познаваме се от 4 години, заедно сме от 3 и половина. Връзката ни започна с приятелство. Последва кратък период на закачки и неусетно той се озова пред дома ми с плюшено мече и букет рози на Св. Валентин през 2010 година. 

Преди мен той е имал приятелка, с която е бил две или три години, но тя заминала да учи в Австрия и в прав текст му заявила, че не иска той да ходи с нея, защото там я чакат.

И така, по едно време той започна да прави така наречените "сигнали" и да проявява интерес към мен. Впоследствие разбрах, че просто е искал да подразни бившата.

Не ми стана приятно. Прекратих отношенията си с него и, разочарована за пореден път, се скрих у дома за няколко дни. Поплаках, разглеждах снимки и съобщения от бивши и разни отминали тръпки, а после просто ми мина. Бях го забравила. До деня, в който той отново се появи.

На вратата се звънна и с изненада чух на домофона: "Слез долу, моля те!”. 

После ми обясни в очите, че авантюрата ни наистина е била с цел бившата му да се подразни. Просто аз съм била първата жена, която му е попаднала пред очите - забавна и симпатична.

След известно време обаче вече нямало значение дали някой се дразни, просто се чувствал добре с мен и се нуждаел от срещите ни. Сравнил ме за миг с предишната си приятелка и в моя полза се оказало, че съм по-земна и необсебваща от нея.

Това го накарало да пожелае нещо сериозно, но през това време аз съм разбрала за мотивите му и съм прекратила отношенията ни. И ето го сега пред мен, опитващ се да оправи кашата. Не се главозамаях от признанието му, но усетих искреността му и се огънах. От този ден станахме "ние" и така до съвсем скоро.

Бях щастлива с него повече от две години. Намеквах му да заживеем заедно, но той се правеше на глупав. Когато му го казвах в прав текст, се шегуваше, че няма да се изненада да му предложа брак. Не съм искала да го притискам, но постоянно оставах у тях и той у нас. На практика живеехме заедно, ала непрекъснато разнасяхме багажа си като номади от единия квартал на София в другия и обратно.

Той все казваше, че не може да спи без мен, как иска семейство, но с това предложение се ударих в стена. Тогава започнаха проблемите.

Същевременно майка му показваше, че не ме харесва, тъй като предишната му приятелка била "момиче на място”. На него му трябвала "жена с твърда ръка”, която да го "ръководи”. Това го чух съвсем случайно и оттогава домът и семейството му ми станаха неприветливи и неудобни. Това ни отчужди.

Изневерих! Предистория с участието на мамино синче

Една вечер се прибрах твърдо решена да го попитам какви са плановете му за нас. След като спрях да ходя у тях толкова често, му дадох ключ от вкъщи. Тази вечер той ме чакаше у дома - в моя дом, както той упорито го наричаше. Да не би случайно да реша, че живеем заедно.

Чух страшни неща като "на мен ми се живее” и "замислям се да остана малко сам”. Попитах има ли проблем, направила ли съм нещо и дали случайно не е осъзнал, че не съм човекът за него. Последва най-страшният отговор:

"Мама смята, че не си подходяща, не аз. Обаче ти наистина си от малък град и печелиш по-малко от мен, а Н (бившата му) беше много амбициозна и умна, може би е права, че аз и баща ми се държим като мекотели. Изнервен съм, защото те се развеждат и той тръгнал да си търси спокойствието. Не искам да се случи и с мен, колкото и да те обичам, по-добре да спрем, искам перспективна жена”

Винаги правеше така - казваше всичко директно и грубо, изливаше целия си гняв, без значение аз ли съм причината, а после се извиняваше и забравяхме.

Онази вечер просто проплаках на рамото му, а после уж му простих и си останахме заедно. През следващите два месеца обаче тази случка не изчезна от съзнанието ми и усетих как не само не съм простила, не само не съм забравила, но гневът ми се натрупва и расте. Усещах агонията на края и исках да прекратя връзката. Виждах, че и той не се чувства добре.

След този разговор не стъпих повече у тях. Той също не оставаше често при мен - майка му била разстроена заради развода и не искала да стои сама.

Близостта ни се изгуби, той не беше същият и същевременно не исках да го оставям в труден момент. За съжаление, хванах да ме лъже къде и с кого е, като в същото време беше започнал да ми вдига неоснователни скандали от ревност.

Все не ми стигаше куражът да си поискам ключа и да му кажа окончателно край. Борех се със себе си и с него. Ту беше мил, ту избухваше, ставаше нетърпимо.

Същата година рожденият ми ден се падаше в неделя и реших да го посрещна, излизайки с приятели в събота. Запазих маса в заведение, но той просто не се появи. За последно се чухме през деня, беше си вкъщи. Уговорихме се да дойде да ме вземе.

Закъсняваше и не си вдигаше телефона. След като го чаках 30 минути, си викнах такси и отидох в заведението. Не ми беше приятно, питах се какво става, бях сърдита. Ала на фона на притеснението си чувствах, че не ми пука особено дали ще бъде с мен тази вечер, или не.

Очаквайте продължението на историята. За да видите финала на тази и още много други лични истории, харесайте Jenite.bg във фейсбук

Ако пък този текст ви е вдъхновил да споделите с нас своите възгледи, истории или емоции, не се колебайте да го направите на jenite@jenite.bg

Ще бъдат публикувани само текстове, одобрени от редакцията и коригирани при нужда.

108 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



57
Не е посочен 20.06.2013|16:01
Човек като не знае какво е мнението по въпроса на отстрещната страна, никога не може просто така да отсъди. Определено си личи, че девойката все още изпитва гняв и неприязън към тоя човек, след като цяла история му е посветила.
56
Не е посочен 20.06.2013|14:30
Дразини ме категоризацията на хората от типа на мамино синче! Тя обикновено идва след края на отношенията. Преди него описанията са от родагрижовен и цянящ семейството син .
55
Не е посочен 20.06.2013|14:26
Очаквам с нетърпение продължението на историята. Мен лично такива индивиди от мъжки пол много ме дразнят.
54
Не е посочен 20.06.2013|13:26
много интересна история! маминото синче си го е заслужил, даже му е малко.
53
Не е посочен 20.06.2013|13:08
Това е много интересна история!
52
Не е посочен 20.06.2013|12:48
това е направо покъртително!
51
Не е посочен 20.06.2013|12:30
Нека го направи, пък а дано разбере колко жалък и смешен е всъщност. Много ме дразнят такива безхарактерни мъже, които цял живот се държат за полата на мама.
50
Не е посочен 20.06.2013|12:23
Чудя се какво подтиква един човек да напише личната си история и да я хвърли в публичното пространство. Дали е някакво удоволствие от разсъбличането на душата, дали търси чуждо одобрение и разбиране...
49
Не е посочен 20.06.2013|10:43
Мацката да пусне линк към статията на рогоносеца, да види тук как го режат.
48
Не е посочен 20.06.2013|10:41
Къде е продължението?
47
Не е посочен 20.06.2013|09:58
za sujalenie e tochno taka
46
Не е посочен 20.06.2013|09:36
Съгласна съм,че си го е просил,а и както виждам от история почти не е било изневяра,щом някой не иска да е с теб,ревнува,а в същото време не се появява във важен момент...отношенията не са в стабилна връзка,а по скоро мъчение и за двамата.
45
Не е посочен 20.06.2013|09:33
Много интересна история,чакам следващата статия.
44
Не е посочен 20.06.2013|09:24
Дайте за изневявата да видим...той като гледам си го е просил, а и с такав майка на главата, никак не е лесно.
43
Не е посочен 19.06.2013|15:16
Много искам да разбера края на историята, макар и до тук прочетеното да съм ЗА изневярата и прекратяването на тази връзка. Момчето може да е на 24-25, но щом слуша мама и стои при нея не е никакъв мъж!
42
Не е посочен 19.06.2013|13:44
ха-ха абсолютно да вметна ,че не са никак редки и тези случаи особено в последните години и тук ще цитирам реплика от една ТВ реклама "ЖОРКО СПИШ ЛИ МАМА".До тук нищо притеснително ако Жорко обаче не преминаваше 50-така :)
41
Не е посочен 19.06.2013|13:09
очертава се пак интересна история,малко като сапунки ми стоят, нали четем за драматичния живот на друг :)голям купон :)
40
Не е посочен 19.06.2013|12:42
Много интересна история!
39
Не е посочен 19.06.2013|12:27
Какво да се прави, един мъж не може да се държи по този начин!!!
38
Не е посочен 19.06.2013|11:48
да, интересна история, направо се ужасявам от такива момченца, колкото е по-самостоятел един мъж,толкова по-добре!
37
Не е посочен 19.06.2013|11:01
поредната лигава драма
36
Не е посочен 19.06.2013|09:40
офф, моля ти се, стига драми
35
Не е посочен 19.06.2013|09:24
Ахаха такива мамини момченца не заслужат дори и най-НЕперспективната жена! Те заслужават само и единствено да бъдат сами или да живеят с майка си до последния си дъх!
34
Не е посочен 19.06.2013|09:15
Това момче щом е завършил магистър значи е поне на 24-25 г. Много лошо говори че разсъждава по този начин.
33
Не е посочен 19.06.2013|09:05
Този хубавец мамин май не си търси жена, а втора майка. Как ги обичам такива. Не знам дали са още заедно с момичето, но по по-добре да не са, че те такива мъже никога не се оправят.
32
Не е посочен 18.06.2013|20:42
За съжаление има и си мислят, че ще могат постоянно да управляват живота на синовете си, а не осъзнават, че им създават повече проблеми.
31
Не е посочен 18.06.2013|20:40
Много трудно се живее с мамино синче. Имам малко опит в това.
30
Не е посочен 18.06.2013|19:13
как си изневерила?
29
Не е посочен 18.06.2013|18:59
Мадамата много и време го е търпяла този мамин хубосник.
28
Не е посочен 18.06.2013|18:49
Въпреки, че не съм прочела все още финала на тази история ми се струва, че рогата тук и ритникът в задника ще са си напълно заслужени.
27
Не е посочен 18.06.2013|18:35
Мисля, че го познавам тоя.
26
Не е посочен 18.06.2013|18:22
мамините синчета кой ли ги обича
25
Не е посочен 18.06.2013|17:13
Тази статия по много интересен начин се връзва с предищната на ваша читателна - за това защо винаги попадаме на идиоти! Кой каквото си го направи!
24
Не е посочен 18.06.2013|17:05
Много ми хареса и чакам следващата история!
23
Не е посочен 18.06.2013|17:01
В заключение - мухльото си е заслужил рогата!
22
Не е посочен 18.06.2013|17:01
80% са мамини синчета;)
21
Не е посочен 18.06.2013|16:52
Мисля , че е ненужно ... толкова мъже има ..
20
Не е посочен 18.06.2013|16:51
Мама каза , че не си подходяща ??? Що за аргумент е това ?Това момче не е било готово за връзка явно .
19
Не е посочен 18.06.2013|16:47
Голямо изпитание на нервите е да имаш връзка с мъж който е мамино синче
18
Не е посочен 18.06.2013|16:40
момъка хич не става, колко има да си апти ако знае. тъпкано ще му се върне за това че е оставил такова момиче
17
Не е посочен 18.06.2013|16:38
точно така. явно е много зле щом слуша мама каквото му каже. ама и майката явно е супер зле щом така се меси в живота на детето си
16
Не е посочен 18.06.2013|16:37
Оле, как може да има такива,чиито майки се месят в отношенията им.
15
Не е посочен 18.06.2013|16:36
да си вземе боксьорка ч еда го налага когато не слуша
14
Не е посочен 18.06.2013|16:35
"На него му трябвала "жена с твърда ръка”, която да го "ръководи” ахахах този значи е ебати безхарактерния тип
13
Не е посочен 18.06.2013|16:34
този е бил адското мамино синче. по-добре че се е отървала
12
Не е посочен 18.06.2013|16:33
"Мама смята, че не си подходяща, не аз..." охоо така ли е казала мама, ами върви си при мама, нещастник.
11
Не е посочен 18.06.2013|16:30
той винаги ще живее с майка си, а от време на време ще спи с жена си;)))
10
Не е посочен 18.06.2013|16:28
ехеее онези думни които ѝ е казал са направо поразителни. аз ако бях щях да му забия един мощен шамар
9
Не е посочен 18.06.2013|16:27
Жалко ли. Този момък (а, ако е измислен, този типаж) заслужава такава кучка, която да направи и него, и мама му да си говорят сами и да й козируват!
8
Не е посочен 18.06.2013|16:26
O,това се очертава да е много интересна поредица ;)
7
Не е посочен 18.06.2013|16:26
Този сайт малко заприлича на вестник - Лична драма. Иначе относно ревността и скандалите, май болезнено ревниви са именно хората, които са по-склонни да изневеряват.
6
Не е посочен 18.06.2013|16:24
Тоя наистина е мекотело. Такива като него заслужават да живеят с майките си завинаги.
5
Не е посочен 18.06.2013|16:21
Доста очакван край има тази история, в действителност повечето мъже са мамини синчета и слушат мама до край, жалко наистина за момчето ако наистина я е обичало да се раздели с нея и с любовта си заради майка си, наистина много жалко за него.
4
Не е посочен 18.06.2013|16:18
Може и трима - с мама, или трима - с третия (прикрит) - мъжете да избират!
3
Не е посочен 18.06.2013|16:09
ще е хубаво да се качи в някой мъжки сайт , макар че не вярвам мъжете да се замислят
2
Не е посочен 18.06.2013|16:09
очаквах край на историята , не ми се чака края .. макар че така като гледам няма много след това . и все пак историята е тъжна , тъжно е как синовете слушат МАМА какво казва , все пак след време с мама ли ще градим семейство или само двама ....
1
Не е посочен 18.06.2013|15:59
Тази поредица от статии я пуснете и в мъжки сайтове - да си вземат поука всички мамини синчета, които независимо от претенции, пари (ако изобщо ги имат!), не са нищо повече от жалки путьовци!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay