Как казах на половинката си, че съм му изневерила?

Знаете онази стара поговорка: Веднъж излъгал, ще го направи отново. Не е вярно!

Как казах на половинката си, че съм му изневерила?

Изневерявала съм на бившия си приятел много пъти, и емоционално, и физически, и въпреки това, когато днес съм омъжена за любовта на живота си, и през ум не ми минава да го направя отново. Не виня бившия си за моите грешки, това би било глупаво, но вярвам, че някои хора изкарват от теб доброто, а други – лошото, какъвто беше случая с бившия ми.

Мисля, че много хора споделят своите изневери когато вече не понасят вината или търсят изход от връзката си, но аз реших да разкажа на тогавашното си гадже, с което имахме връзка от три години, само за първата си изневяра, единствено за първата.

Бяхме заедно от почти година. Тогава през първото ми лято в колежа му изневерих. Имахме връзка от разстояние, с която и двамата бяхме съгласни. Една вечер се оказах твърде пияна и свърших в леглото с един познат, към когото изпитвах влечение преди години. Правихме секс – сякаш това ми беше нужно, за да зачеркна един етап от живота си и да продължа напред. Изчаках четири или пет месеца преди да кажа на приятеля си. Отношенията ни бяха станали сериозни и дори говорихме за брак.

Разказах му всичко по телефона, тъй като все не намирах подходящ момент. Той каза, че трябва да затваря, а аз го помолих да говорим очи в очи. Видяхме се и ситуацията беше толкова неловка. След пет минути той си тръгна. Скоро след това започнах да му пиша съобщения, на които той лаконично отговаряше, така че имаше надежда. Обичах го и не исках заради една грешка всичко да свърши. Разбрах, че се наслаждавам на флирта и имам нужда от внимание, когато сме далеч един от друг. Но когато сме заедно, нямам желание на погледна никого.

Той ми каза, че ми прощава. Но следващите няколко месеца, при всеки спор, той ми натякваше за случилото се. С всяка стъпка напред, правихме две назад. И в крайна сметка може би за това изневерих отново. Този път беше с колега, който ме целуна ненадейно.

Шест години по-късно чувствам, че това не е бил моят живот. Чувствам се наистина зле, че нараних много хора и се мразя, че трябваше да порасна така. Но мисля, че научих много за себе си – от какво се нуждая в човека до мен, как да обичам себе си и да показвам състрадание, как да давам прошка. Днес съм щастливо омъжена и никога не бих си помислила, че ще разочаровам половинката си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay