Как бивш работник от Италия стана най-известният мъж в TikTok

Как бивш работник от Италия стана най-известният мъж в TikTok

Малко от нас знаят името на този човек, но почти всеки, който някога е гледал клипчета в TikTok го е виждал. Khaby Lame е човекът, който улавя реакциите си на странни лайф хакове, като никога не казва нито дума. За няколко месеца Khaby се превърна в един от най-популярните хора в мрежата. Малко хора са успявали да станат толкова разпознаваеми за толкова кратко време. 

Решихме да разберем как един прост работник от Италия успя да завладее TikTok и да накара милиони хора по целия свят да се влюбят в това, което прави.

Как бивш работник от Италия стана най-известният мъж в TikTok

Khaby Lame е роден на 9 март 2000 г. в Сенегал. Когато е на една година, семейството му се премества в Италия, в град Чивасо, където им се дава социално жилище.

В училище Khaby се интересувал от футбол и баскетбол. След дипломирането си започва да работи като CNC машинен оператор във фирма, която произвежда цифрово оборудване. Като цяло той живеел съвсем обикновен живот до момента, в който бил уволнен през март 2020 г.

Вместо да търси друга работа, както бащата на Khaby поискал, той се върнал в апартамента на родителите си и решил да прави видеоклипове за TikTok.

Как бивш работник от Италия стана най-известният мъж в TikTok

В началото съдържанието му не се различаваше много от това, което правят повечето блогъри. В своите видеоклипове Khaby говори италиански език със субтитри.

Първоначално Khaby снима видеоклиповете си в обикновена спалня, която все още споделя с по-големия си брат. Стаята на TikTok-ърът е украсена с националното знаме на Сенегал и шалът на любимия му футболен клуб, Ювентус Ф.К.

Неговият канал в TikTok продължаваше да се развива и той вече имал малко повече от 2 милиона абонати. Но всичко се промени драстично в началото на април 2021 г., когато Khaby започна да заснема реакциите си на странни и безполезни хакове.

Потребителите в интернет започнаха да споделят забавните видеоклипове и да се абонират за неговата страница в TikTok. В края на този месец Khaby надмина известния "танцуващ милионер", италианец, известен като Gianluca Vacchi. Той беше най-популярният човек в TikTok в Италия (18,6 милиона абонати).

Искаме само да ви напомним, че той имаше само 2 милиона абонати в началото на април.

Как бивш работник от Италия стана най-известният мъж в TikTok

Днес Khaby Lame е невероятно популярен в TikTok. Броят на абонатите му непрекъснато расте. В момента на създаването на тази статия, той има 90,1 милиона последователи. Това са повече абонати от тези на Кайли Дженър (33,4 милиона), Дуейн Джонсън (37 милиона) и Уил Смит (57,8 милиона).

Khaby Lame вече заема второ място по абонати в TikTok, въпреки че преди няколко дни той все още беше на трето място. Изглежда много скоро той ще заеме първото място, след като надмине Чарли Д’Амелио, блогър от САЩ, който има 119,4 милиона последователи. 

Заслужава си да се отбележи, че Khaby има доста голям брой абонати и в своя акаунт в Instagram, 27,7 милиона.

Khaby спечели слава от дома си, без да казва думи и да използва нищо друго освен стар смартфон и импровизирани средства. Липсата на реч и фокус върху мимиката се превърнаха в ключовете му за успеха. Хората обичат да гледат как млад човек "хаква" лайфхакове, които предлагат сложни и странни решения на прости проблеми; и в края на видеоклиповете си, Khaby върти очи и разтваря ръце, сякаш пита авторите на лайфхаковете: "Защо не можете да го направите по този начин?"

Как бивш работник от Италия стана най-известният мъж в TikTok

Много знаменитости вече са забелязали Khaby Lame. Всъщност главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е харесал една от публикациите му в Instagram. На 19 май Khaby се срещна с Алесандро Дел Пиеро, легендарният футболист на отбора на Ювентус.

Също така Khaby Lame е търсен от различни компании. Освен маркетингови договори (с производителя на паста Barilla например), Khaby получава и други предложения за сътрудничество.

Смешно е, че Khaby е известен като италиански TikToker по целия свят, макар че официално той не е италианец - той не притежава гражданство в тази страна. Kahby казва, че отсъствието на италианско гражданство никога не е създавало проблеми за него. Така било до момента, в който той стана популярен и разбра, че паспортът от Сенегал усложнява процеса на получаване на посетителска виза за САЩ. Той все още си набавя много документи, за да получи гражданство. След като това се случи, той планира да замине за САЩ, където го очакват големи възможности.

Подобно на други популярни хора, Khaby не обича да споделя подробности от личния си живот. Но едно е ясно: той излиза с момиче на име Заира Нучи. Веднъж Khaby публикува сторита, посветени на любимата му приятелка в Instagram.

Как бивш работник от Италия стана най-известният мъж в TikTok

Как бивш работник от Италия стана най-известният мъж в TikTok

Khaby Lame печели доста пари, но все още не е достатъчно, за да сбъдне най-голямата си мечта, а именно да купи къща за майка си. "Може би в бъдеще", казва той.

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay