Как да включим конопа в ритуала си за красота?

Как да включим конопа в ритуала си за красота?

Натуралните продукти и съставки от природата нахлуха в света на красотата с пълна сила и продължават да стават все по-популярни и предпочитани. Все повече хора залагат на продукти с изчистен състав и искат да се докоснат до природата, чрез ритуала си за красота, но повечето възприемат конопа като необичайна, дори странна съставка. Малцина знаят какви са предимствата му за красива и здрава кожа.

Ето защо е чудесна идея да включим конопа в ритуала си за красота:

Как да включим конопа в ритуала си за красота?

Конопеното масло е етерично масло, което се получава от пресоване на семена от коноп. Известно е още като масло от конопено семе.То съдържа есенциални мастни киселини, които са необходими за нашето здраве, но не могат да се произвеждат от организма, затова трябва да си ги набавяме допълнително. Те стимулират мозъка и нервната ни система. Конопът може да помогне при формирането на здрава клетъчна мембрана. Подобрява външния вид на кожата и косата.

Може да се използва и от хора с мазна кожа, тъй като е с нулев комедогенен индекс, така че не причинява запушване на порите. Също така, помага при лечение на акне или пъпки. Конопеното масло подмладява клетките на кожата и ефективно я овлажнява.

Маслото от коноп се смята за едно от най-добрите хидратиращи средства. То служи като естествена бариера за защита на кожата. Съдържа антиоксиданти, които могат да намалят ранните признаци на стареене на кожата ви.


Предимства на маслото от конопено семе:


Конопеното семе има противовъзпалителни свойства и може да помогне при много кожни проблеми, като акне, псориазис и дерматит. То успокоява кожата и намалява червенината, която придружава възпалението, придавайки на кожата ви умерен, здрав блясък.


Маслото от коноп има мощни антиоксидантни свойства, които подпомагат регенерацията на клетките. Поради тази причина поддържа по-младежки и свеж вид на кожата. Конопеното масло насърчава премахването на токсините и осигурява мекота и еластичност на кожата. Също така намалява загубата на вода, което е от изключителна важност за здравата кожа.

Маслото от коноп има изключителни хидратиращи свойства. Ефективно успокоява сухата и опъната кожа, особено през студените месеци.

За да се възползвате от многобройните полезни свойства на конопа, можете да заложите на серията продукти с коноп на The Body Shop.

Как да включим конопа в ритуала си за красота?

The Body Shop устойчиво добива коноп от кооператив от 300 фермера във Франция. Тези фермери са открили как да използват растението коноп в неговата цялост. Маслото от семената се използва за създаване на козметичните продукти, питата представлява високо протеинова храна за животни, растителните влакна се използват за изработка на платове и въжета, а дървесното ядро се използва за производство на влакна за панели за врати, естествена изолация и устойчив строителен материал. Цялото растение се използва без отпадъци, като в същото време се преработва CO2.

Как да включим конопа в ритуала си за красота?

Един от най-големите проблеми, свързани с кожата, през студените месеци, е сухотата.

Кремът за ръце Коноп омекотява и предпазва кожата на ръцете. Той е подходящ за много суха кожа, като съдържа богато на мастни киселини масло от коноп.

Как да включим конопа в ритуала си за красота?

Можете да се погрижите за кожата на лицето си и то докато спите. Нощната маска за лице Коноп хидратира кожата в дълбочина, без да омазнява. Ще се събудите с по-мека и успокоена кожа.

Как да включим конопа в ритуала си за красота?

Хидратирайте и защитете много сухата кожа още под душа с омекотяващото Душ олиото Коноп. Копринено мекото душ олио се превръща в нежна пяна, която деликатно почиства кожата, без да я изсушава, като я успокоява и запазва влагата.

Интензивното хидратиране на устните е задължителна стъпка, ако искаме да имаме красиви и сочни устни през зимния сезон. Погрижете се за усмивката си с Балсам за устни Коноп.

След като прочетохте за всички ползи на конопа, можете да се убедите в тях, като изпробвате част от продуктите, които ви представихме.

Как да включим конопа в ритуала си за красота?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 20.09.2020|21:53
Аз препоръчвам и този продукт, много съм доволна! https://makasa.org/konopeno-maslo-cannabis-sativa-100-ml--1.html
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay