Как да изберем подходящия фон дьо тен?

Как да изберем подходящия фон дьо тен?

До сега винаги сте мислили, че изборът на подходящия фон дьо тен е само въпрос на цвят? За съжаление, това е сериозна грешка! Съвременните фон дьо тени не само подобряват цвета на кожата и прикриват несъвършенствата, но и ефективно се грижат за епидермиса. Ние от MAKEUP ще ви помогнем да разберете на какви съставки да обръщате внимание, в зависимост от желания от вас резултат.

Първо трябва да подберете оттенъка към вашия цветотип. Топлият тен, например, има жълтеникав тон, затова нюанси като маслина, праскова, златисто кафяво и бежово, съвпадат перфектно с него. За студения тен е добре да изберете цветове с розов пигмент: порцелан, бежово или праскова.

Ако вече сте установили към кой тип спадате, ще знаете и какви цветове да търсите. Това е първата стъпка към перфектния външен вид. Сега е времето да посрещнете нуждите на кожата си.

Вместо регенериращ крем

Първата група фон дьо тени умело замества подхранващите продукти. В случай, че е достатъчно добър, то няма да е необходимо да използвате други средства като основа за грим. Защо? Защото той действа като тонизиращ крем от ново поколение и едновременно изглажда лицето и изравнява тена. Освен това хидратира и укрепва структурата на епидермиса. Съвременните формули са много леки за лицето и не натежават по никакъв начин.

Търсете в състава да има комплекс от витамини. Разбира се, основните са витамини А и Е, които са отговорни за спирането на признаците на стареене и поддържането на младия и стегнат вид. Все по-често те са придружени от витамини В и РР, които намаляват дразненето, успокояват и запечатват кожата, така че тя да е по-малко податлива на увреждане. Ако пък имате усещането, че лицето ви е изтощено и не изглежда добре, тогава търсете фон дьо тен с колаген. Има и много компоненти, които стимулират неговото производство. Такива са активатори като пептиди или биоелементи, получени от растителни екстракти (например от папая).

Когато недостатъците са твърде видими

Дамите с акне или мазна кожа са изправени пред други проблеми. Не е достатъчно да се приложи тежък и покривен фон дьо тен, защото така епидермисът започва да блести неприятно, порите се запушват, а това води до увеличаване производството на себум и образуването на нови комедони. Истинско проклятие са и разширените пори, силно видими на носа и около него, а понякога и на челото и брадичката. Какво да правим?

Изберете продукт, който - първо - действа антибактериално (съдържа, например, цинк), и второ - има стесняващи свойства. Такива са например плодовите киселини. Независимо от това дали имате млада или зряла кожа, ако сте изправени пред подобни проблеми, изберете нежни матиращи средства.

Задръжте младостта

С помощта на подходящия фон дьо тен можете да спрете и времето, поне визуално. Ако искате това, то тогава ваш съзюзник трябва да стане продукт с антиоксиданти. Те включват, например, вече споменатите витамини А и Е и коензим Q10. Тези компоненти наистина защитават лицето от външни неблагоприятни фактори: вятър, студ, прекомерно слънце, смог или замърсяване. Структурата на кожата е подсилена, колагенът и еластинът не намаляват толкова осезаемо, а освен това ДНК на клетките не е изложено на увреждане.

От голяма полза е и фон дьо тенът да има сравнително висок SPF фактор, за да предпазва от вредните UV лъчи. Вече почти всеки продукт е снабден с такъв. Ако няма информация на опаковката, факторът вероятно е от 8 до 12. В случай на капилярна и чувствителна кожа, избирайте само над 15, за предпочитане 20-30.

Тревожните първи бръчки

Суха, зряла, взискателна кожа? Дразнят ви малките бразди, мимическите линии, които ви състаряват? Разбира се, професионалните кремове против бръчки ще си свършат работата - те обикновено са на базата на иновативни формули, така че не се отказвайте! Можете обаче да подпомогнете техните свойства благодарение на фон дьо тен с антиейдж свойства.

Наличието на ретинол и салицилова киселина подсилват и уплътняват епидермиса, но безценната хиалуронова киселина е наистина незаменима. На какво се дължи това полезно действие? Веществото не само ефективно привлича водни молекули и поддържа високо ниво на влага в пресушения епидермис, но също така е и профилактично лекарство за кожата. Хиалуроновата киселина прониква в кухините, като ги прави по-плитки и ги изравняваа, а от друга страна, тази малка молекула образува защитен филм върху епидермиса.

Преди да се спрете на някой фон дьо тен, разберете особеностите на своята кожа и тогава действайте!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay