Как да изберете перфектния парфюм?

Как да изберете перфектния парфюм?

Когато става въпрос за избор на подходящия парфюм, е напълно възможно задачата да ви се стори почти невъзможна. Това вероятно се дължи на огромния брой аромати и марки, от които да избирате. Независимо от причината, избирането на перфектния парфюм исторически е било задача на проба и грешка, която може да изглежда като плашеща и обезсърчаваща.

Но не се притеснявай! Точно както всяка ключалка идва с ключ, всеки проблем идва с решение! И ние имаме точно необходимото решение.

Обърнете внимание на съдържанието

Всеки парфюм съдържа различни нотки, които определят цялостния аромат. Тези нотки се състоят от три различни слоя, наречени основни, горни или главни, и средни или сърдечни нотки, и всички те работят заедно, за да създадат специфична миризма. Някои парфюми например биха се считали за цветни и съдържат различни ароматни нотки като роза, гардения или люляк. Други може да са малко по-плодови, с нюанси на цитрусови плодове или ябълка. Екзотичните парфюми съдържат пикантни нотки като звезден анасон или дори канела. Можете да научите повече за различните нотки, използвани за направата на одеколона или парфюма, за да добиете по-добра представа кои аромати според вас ще отговарят на вашите вкусове.

Изберете концентрация

Ароматите се предлагат в четири различни нива на концентрация. С увеличаването на концентрацията обикновено се повишава и цената. Обикновено одеколоните или парфюмите с висока концентрация имат по-силен аромат и траят по-дълго. Най-високата концентрация се нарича просто парфюм или парфюм, който трае цял ден. Следващото по-ниско ниво е парфюмна вода, която обикновено може да издържи около шест часа след напръскването. Третото ниво се нарича тоалетна вода. Обикновено изисква повече от едно приложение през целия ден, за да издържи. Четвъртата и най-ниска концентрация на аромат е одеколон, която трае само около два часа.

Тези два фактора играят ключова роля при определянето на аромата на вашия парфюм. Но също така трябва да се отбележи, че докато изпробвате различни проби от парфюми, тестът върху кожата е най-важният, тъй като самата ни кожа има определени хормони и феромоните, които могат леко да променят аромата на определен парфюм.

Поръчайте парфюм за себе си или подарък от тук: https://get.bg/parfyumeriya

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay