Как да използвате правилно тонер за лице

Как да използвате правилно тонер за лице

Върнете се към спомените, когато бяхте на 14 години и ползвайте тонер всяка сутрин и вечер, надявайки се разтворът, пълен с алкохол, магически да изтрие акнето ви. Може да ви отървало от неравностите по кожата ви, но също така е изсушавало кожата ви.

Към днешна дата тоникът се завръща ударно. Но изглежда съвсем различно, откогато бяхте тийнейджър. Тонерите за лице се реабилитираха, благодарение на широко разпространената популярност на корейските 10-стъпкови режими за грижа за кожата. Дори ако не се интересувате от източните техники за разкрасяване, тоникът за лице може да се превърне в сериозна част от вашата лична рутина. Но ако имате по-тъмен цвят на кожата, трябва да бъдете по-внимателни, когато избирате подходящия тонер за вас.

Хората с по-тъмен тен са по-склонни към неравномерна пигментация. Тогава трябва да избягвате всякакви тонери с алкохол, в противен случай може да изострите неравномерния тен. Алкохолът допълнително ще изсуши кожата и ще я накара да изглежда люспеста, ако не внимавате.

Въпреки това, тонерът има доста предимства за кожата ви. Той подготвя кожата за хидратиращите продукти и серумите, като същевременно ви избавя от излишния себум и упоритите замърсявания или остатъци от грим по лицето, след като го измиете. Но тонерът не замества водата. Просто мислите за тонера като за допълнителен продукт, а не пряк път към чистата кожа.

Използването на тонер е лесна работа. Накиснете памучен тампон с тонер, след това го плъзнете по цялото си лице, шия и гърди. Трябва да използвате тонер след измиване на лицето и преди да използвате серум или овлажнител. Ако нямате памучно тампонче, капнете няколко капки тонер върху дланите си и ги притиснете към лицето си.

Ползвайте тонер сутрин и вечер. На ако кожата ви се изсуши или раздразни леко, опитайте да ползвате продукта веднъж дневно или през ден. Не забравяйте, че тонерите съдържат мощни съставки. А за по-различните формули, предназначени за мазна или склонна към акне кожа, ги използвайте на всеки два дни, преди да зачестите употребата.

Тонерите са подходящи за всеки тип кожа, но е важно да подберете съставки, които са подходящи за вашите проблеми:

– Розова вода за хидратация

– Лайка за успокояване

– Масло от чаено дърво за борба с омазняването и бактериите

– Алое вера за успокояване на възпалението и зачервяването

– Витамин Е за хидратация

–  Растителни стволови клетки за антиоксиданти и против стареене на кожата

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay