Как да намерите любовта отново, ако сте самотна майка

Как да намерите любовта отново, ако сте самотна майка
Pexels

Идеята за връщане към сцената на запознанства често е изнервяща за някои самотни майки, които искат да намерят отново любовта. След като са преминали през неуспешна връзка и с разочарованието, което идва с нея, много изпитват несигурност, когато става въпрос за започване на нова връзка отначало. Продължаването на любовния ви живот като самотна майка изисква различен подход за разлика от времето, когато не сте били родител.

Гъвкавост

За да продължите с любовния си живот, трябва да се изправите пред факта, че това ще бъде нова глава в живота ви и да го прегърнете. Фактът, че вече сте родител, не изключва възможността да намерите дълготраен любовен партньор. Имате право да имате привързаността на някой друг освен децата си, така че нищо не трябва да ви спира, тъй като сте свободни. Това изисква да балансирате привързаността си между децата и партньора си и да бъдете гъвкави към очакваните промени в начина ви на живот.

Първо трябва да оцените себе си такива, каквито сте, преди да се осмелите да намерите любовта другаде. Вашият поглед към живота се определя от факта, че сте родител, който е страдал от предишна връзка и е изправен пред грижи. Имайки предвид това, вие ще осъзнаете ценностите, на които държите, и ще базирате новата връзка върху тях. Решението за бъдещи любовни връзки може също да се основава на това как сте били възпитани, вашата духовност и житейски опит.

Планирайте среща, за да позволите на децата да опознаят новия ви приятел

Разумно е обаче да осъзнаете, че приоритетът във всичко, в което се захващате, е вашият живот и този на вашите деца. Вие заслужавате да бъдете щастливи и обичани, но това не трябва да пречи на благосъстоянието на вашите деца. Въпреки че аферата ще бъде между двама възрастни, вашите деца също ще бъдат част от новата ви връзка. Разумно е да кажете на партньора си, че имате деца, възможно най-скоро и също така бъдете честни с децата си, ако възникне въпросът.

Човекът, с когото ще излизате, трябва да оцени този факт и да може да приюти децата ви в сърцето си. Когато настъпи подходящият момент и в зависимост от възрастта им, вие сте длъжни да уведомите децата си, че ще видите някой специален. Начинът, по който представяте партньора си на децата, оказва влияние върху това как те ще го възприемат от първоначалното впечатление. Това изисква да планирате повода и да сте сигурни, че това е човекът, с когото сте се спрели, преди да разкриете извънредната новина.

Позволете на партньора си да ви помогне и да ви даде емоционална подкрепа

Човекът, на когото се спирате, трябва да признае, че имате минало, с което той трябва да се чувства удобно. Моментът, в който му позволявате да бъде част от живота ви, трябва да ви осигури така необходимата любов и подкрепа. Може да сте преживели развод или неуспешна връзка, така че той трябва да ви повдигне емоционално и по всеки друг възможен начин. Човекът, с когото сте в момента, трябва да осъзнае, че имате работа с емоционални рани, които изискват време, за да преодолеете, и трябва да бъде търпелив и да ви помогне да разрешите нещата. Мъжът, когото изберете за своя сродна душа, трябва да изважда най-доброто от вас.

Не крийте своята сексуалност

Да станеш майка в нито един момент не те лишава от твоя блясък, елегантност или сексуалност. Така казано, вие трябва да се освободите и да се изправите пред новата сцена за запознанства с увереност. Отървете се от гузната съвест и продължете с отговорностите на самотна майка с положителна перспектива, без да позволявате на миналото да ви тежи.

Може да се наложи да се регистрирате в сайтове за запознанства или да се присъедините към групи за необвързани, за да подобрите шансовете за намиране на съвместим партньор.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay