Как да поканите някого на среща – експертите съветват

Как да поканите някого на среща – експертите съветват

Искате да поканите някого на среща? Поздравления! Намирането на някого, от когото се интересувате и с когото искате да прекарате време заедно, е половината от работата. Всъщност в наши дни, вероятно е повече от половината.

И е напълно нормално вие да направите първата стъпка. Това показва, че сте уверени и готини с поемането на инициативата да се стремите към това, което искате. Ето как да го направите, за да получите гарантираното "Да!".

Помислете за нещо, което бихте правили с или без компанията на този човек, след това използвайте темата като тема, с която да започнете разговора. Любим пример: "Хей, ще отварят нов китайски ресторант. Мисля да опитам сушите в четвъртък. Искаш ли да се присъединиш?" При така зададен въпрос акцентът не пада върху това, че бихте искали да прекарате време с този човек, а върху това, че правите забавни, готини неща и давате възможност на другия да бъде част от тях. Незабавно премахвате натиска, когато определяте датата като непринудена покана, а също така дръпвате завесата на вашия личен живот.

Бъдете различни. Никой не иска да бъде с някого, който е отегчителен. Привлекателно е за другия, когато му покажете, че имате влияние на случващото се около вас и животът ви не спира, независимо от присъствието на другия в него. Така че, ако другият каже "не", това е лошо… но отговорът му може да ви даде първостепенна информация. Ако той отговори с нещо като: "Не обичам суши, но какво ще кажеш за гръцкия ресторант в центъра? Или Зает съм в четвъртък, какво ще кажеш за петък?", тогава поне знаете, че другият има интерес.

От друга страна, ако той откаже и не предложи алтернатива, тогава знаете, че той не е това, което търсите или няма социалните умения да ви отговори правилно. Така или иначе, вие не искате този човек в живота си.

Всъщност, няма да навреди да имате приятел или друг към когото имате интерес, преди да поканите някого да излезете. Вместо да седите в ресторанта, да се взирате в телефона си, да се чувствате отхвърлени, ще сте на път да решите какво да облечете, докато се гримирате за бляскава вечер.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay